Banner 980x90

Augšlīgatnē svinēs ražas svētkus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sestdien, 10.oktobrī, Līgatnē svinēs Ražas svētkus, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Līgatnes novada pašvaldībā.

Šogad tie notiks Augšlīgatnes kultūras namā, kurš savās sienās glabā daudzu līgatniešu jaunības dienu atmiņas un kur šobrīd ir uzsākti pirmie remontdarbi. Te kādreiz notika gan balles, gan koncerti, gan pirmrindnieku godināšana. Te, tā pat kā citur Latvijā 80-tajos gados parādījās pirmās diskotēkas, kurās atskaņoja gan pašmāju grupas, kā "Jumprava", "Zodiaks" , "Eolika", "Remix", kā arī mūziku no "aizliegtā saraksta".

Šajās telpās pagaidām vēl jūtams pagājušā laikmeta gars, kur tie, kam šodien ap piecdesmit, svinēja jaunību. Pēc remonta kultūras namā ienāks cita paaudze, kam 80-tiegadi asociējas ar primitīvu gaismas mūziku, spoguļbumbām, 80 gadu smieklīgo vintage apģērbu, jancīgām frizūrām un vecāku jaunības dienu atmiņām.  Ražas svētku būtība ir auglības svinēšana, tāpēc aicinām caur lietām, mūziku un atmiņām, kopā godinot 80-to gadu enerģiju, ierībināt jaunu dzīvību Augšlīgatnes kultūras namā. 

Augšlīgatnes kultūras namā pasākuma dienā tiks atklāta izstāde "LĪGATNE COOL", kurā piedalīties aicināti visi iedzīvotāji.

Izstādes mērķis ir izpētīt 20.gs. 80-to gadu Līgatni pasaules kontekstā un radīt vizuālus darbus par šo tēmu. Iedvesmai aicinām atcerēties, kurš bija tas 80-to gadu varonis, kas ballē izcēla mazmājiņas durvis, lai uz tām visiem par prieku dejotu? Kurš atceras, kādi bija deju šoļi? Kā dīdžejs tika pie mūzikas? Kurš meistaroja gaismas? Kā toreiz tika svinēti ražas svētki? Kur dzīvoja stiprākie čaļi - Augšlīgatnē vai Lejaslīgatnē? Un vai kautiņos pret Ieriķu zoļļiem līgatnieši apvienojās?

Izstādei var pieteikt  zīmējumus, foto kolāžas, tekstus, aplikācijas, telpiskus objektus, izrakstus no atmiņu kladēm, nelielus priekšmetus, apģērbus u.c., kas atspguļo šo laikmetu. Darbiem ir jābūt novietojamiem uz A1 plaknes un ir jāparedz, ka tie tiks stiprināti pie sienas.

Darbus var iesniegt Līgatnes kultūras namā vai Augšlīgatnes bibliotēkā līdz 9.oktobra plkst.10.00.

Svētku programma:
No 10.00 zemnieku un amatnieku tirdziņš Augšlīgatnē, laukumā pie "Elvi" veikala;
No 12.00 amatiermākslas kolektīvu uzstāšanās Augšlīgatnes kultūras namā;
12.00 izstādes "LĪGATNE –COOL" atklāšana un labāko darbu autoru apbalvošana Augšlīgatnes kultūras namā;
no 21.00 – 06.00 ( vai līdz pēdējam dejotājam) DISKO 80-tie. Augšlīgatnes kultūras namā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)