Banner 980x90

Ar "LMT" atbalstu Cēsīs aizvadīts pirmais Lekringa kausa turnīrs florbolā

Sestdien, 1.augustā, Cēsīs pirmoreiz norisinājās Lekringa kausa turnīrs, kurā četrās apakšgrupās florbolā sacentās vairāk nekā 30 komandu. Sacensību iniciators, florbola entuziasts Dāvis Vilders cer, ka pasākums kļūs par tradīciju.

Cēsnieks Dāvis Vilders florbolu spēlē jau 14 gadus un vēlās ar savu sirdslietu aizraut arī citus. Lai piesaistītu šim sporta veidam vēl vairāk interesentu un dotu jaunajiem spēlētājiem iespēju uzlabot savas prasmes, Dāvis pieteicās LMT organizētajā projektu konkursā "LMT Latvijai", kas reģionu iedzīvotājiem dod iespēju īstenot dažādas ieceres. Konkursā iegūto finansējumu papildinājuši arī vietējo uzņēmēju ziedojumi.

"Florbols ir ļoti pieejams sporta veids un jau kļuvis par Cēsu sporta dzīves flagmani. To apliecina arī šī turnīra lielais dalībnieku skaits. Visvairāk priecē fakts, ka sacensībās piedalījās dažādu līmeņu un meistarības spēlētāji un spēlētājas, kas pasākumu padarīja krāšņāku un aizraujošāku. Sacensību īpašais 3x3 formāts, kurā komandā ir trīs līdz seši dalībnieki, padarīja spēli dinamiskāku un radīja priekšstatu arī tiem, kuri iepriekš florbolu nebija vērojuši," teic sacensību iniciators Dāvis Vilders.

Kopumā sacensībās piedalījās 189 dalībnieki, kuri 32 komandās sacentās četrās dažādās apakšgrupās: U12, U14, MIX un PRO. Sacensībās tika izspēlēti arī dažādi konkursi gan dalībniekiem, gan skatītājiem, kā arī piešķirta simpātiju balva radošākajai komandai. Dāvis cer, ka sacensības kļūs par tradīciju, ļaujot arvien uzlabot vietējo florbolistu spēles kvalitāti. Viņa iecere ir nākotnē Cēsīs izveidot stacionāro florbola āra laukumu un padarīt Cēsis par florbola galvaspilsētu.

"LMT ir gandarīts par ikvienu, kurš savas idejas un ieceres pārvērš darbos. Šis turnīrs tika rīkots ar lielu entuziasmu, kas apliecina- Cēsīs dzīvo daudz jaunu, aktīvu, sportisku cilvēku, kuri nebaidās uzņemties iniciatīvu un īstenot savas idejas. Enerģija, ar kādu jaunieši iesaistījās turnīra rīkošanā, vainagojās ar profesionāli noorganizētu sporta pasākumu. Esmu pārliecināta, ka iecere piesaistīt florbolam arvien vairāk cēsnieku tiks veiksmīgi īstenota arī turpmāk," uzsver "LMT" Klientu centra "Valmiera" vadītāja Santa France.

Projekts "Florbola turnīrs 3x3" ir viens no konkursā "LMT Latvijai" 2015.gadā uzvarējušajiem projektiem, kas tiek īstenoti Cēsu novadā. Šim projektam piešķirtais finansējums ir 1945 eiro.

Kopumā projektu realizācijai Cēsu novadā LMT piešķīris vairāk nekā septiņus tūkstošus eiro lielu finansējumu.

"LMT Latvijai" uzvarējušie projekti Cēsu novadā:

* Aktivitāšu taka "Augstāk par zemi!"

Projekta ietvaros tiks izveidota jauna, atraktīva aktīvās atpūtas un pastaigu vieta ģimenēm ar bērniem – aktivitāšu taka "Augstāk par zemi!". Taka atradīsies Cēsīs, graviņā starp Bērzaines un A.Kalniņa ielām.
Projekta iesniedzējs: Valda Malceniece, biedrība "Cēsu Jaunā skola"
Finansējums: 1740 eiro

* Divu pārvietojamu suņu voljēru un divu pārvietojamu (siltinātu) suņu būdu iegāde un uzstādīšana

Dzīvnieku patversmē "Lācīši" suņiem tiek nodrošināta pagaidu mājvieta, to vecumam un veselības stāvoklim atbilstoša barošana, veterinārmedicīniskā aprūpe, vakcinācija, sterilizācija, rehabilitācija. Tomēr ar to nepietiek – ir jāveic suņu pagaidu mājvietu labiekārtošanas darbi – dzīvnieku patversmei "Lācīši" tiks iegādāti voljēri un suņu būdas.
Projekta iesniedzējs: Sigita Romanovska,
Finansējums: 1984,16 eiro

* Florbola turnīrs 3x3

1.augustā Cēsīs tika organizēts florbola turnīrs 3x3, kurā piedalījās gan bērni, gan amatieri, gan spēlētāji ar pieredzi. Florbola spēles, konkursi un balvas – tas viss notika vasaras florbola svētkos Cēsīs.
Projekta iesniedzējs: Dāvis Vilders
Finansējums: 1945 eiro

* Pludmales volejbols Cēsīs
Pludmales volejbols ir atzīts par vienu no kaislīgākajām spēlēm pasaulē, tāpēc ikviens cēsnieks un viņa draugs aicināts izbaudīt pludmales volejbola aizrautīgo spēles garšu brīvdienu vakaros draugu lokā vai kādā no azartiskajiem turnīriem.
Projekta iesniedzējs: Oskars Radziņš
Finansējums: 1557 eiro

Plašāka informācija par "LMT Latvijai" pieejama "www.lmt.lv/lmtlatvijai"

Par LMT Latvijai 
Jau kopš 2011.gada "Latvijas Mobilais Telefons" sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām pilsētu iedzīvotājiem un iedzīvotāju grupām, kuri vēlas ar idejām un projektiem piedalīties savas pilsētas attīstībā, piedāvā iespēju piedalīties projektu konkursā "LMT Latvijai". Projekta mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas pilsētās un atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas pilsētu sabiedriskās dzīves izaugsmei. Šogad projektu konkursā piedalās Cēsis, Madona, Dobele, Roja, Skrunda, Iecava un Daugavpils novads. Kopš 2011.gada ar LMT atbalstu īstenoti vairāk nekā 80 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti sešpadsmit Latvijas pilsētās un novados, kam LMT atvēlējis vairāk nekā 200 tūkstošus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)