Banner 980x90

Apstiprina mērķdotāciju pašvaldību izglītības iestādēm 2015.gadam

Valdība otrdien, 11.augustā, apstiprināja mērķdotāciju pašvaldībām - pašvaldību izglītības iestādēm 2015.gadā 335,979 miljonu eiro apmērā.

Mērķdotācija paredzēta laika periodam no šī gada 1.septembra līdz gada beigām. Šajā summā iekļauti arī 11,722 miljoni eiro, kas domāti pedagogu kvalitātes pakāpju apmaksai.

Lielākā mērķdotācijas daļa, kas ir 234,742 miljoni eiro, paredzēta pašvaldību izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

77,890 miljoni eiro piešķirti mērķdotācijai izglītības pasākumiem. Tie paredzēti mērķdotācijām pašvaldību speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm, internātskolām, Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētajiem attīstības un rehabilitācijas centriem un speciālajām internātskolām bērniem ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem.

Mērķdotācijai pašvaldību izglītības iestādēs bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām novirzīti 23,346 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)