Banner 980x90

Applūdušas Cēsu attīrīšanas iekārtas

Lai arī applūdusi ir liela daļa ūdens attīrīšanas iekārtu teritorijas Cēsīs, iekārtu funkcijas tas būtiski neietekmē, aģentūru LETA informēja SIA "Vinda" tehniskās daļas vadītāja Vija Šveice.

Līdz šim plūdu dēļ ūdenssaimniecība "Vinda" bijusi spiesta atslēgt vien gaisa pūtējus - kondicionierus -, lai nerastos problēmas notekūdeņu un elektrības saskares dēļ, pastāstīja Šveice. Tāpat viņa norādīja, ka kondicionieri ir tikai neliels posms no visas attīrīšanas sistēmas, kas tikai paātrina procesu, tomēr būtiskās attīrīšanas funkcijas tas neietekmē.

Attīrīšanas iekārtas darbības tempu nosaka ūdens paštece, līdz ar to patlaban, kad notekūdeņu ir vairāk un straume ir ātrāka, iekārtas darbojas pat vairāk. Iespējams, ka ūdens attīrīšanas iekārtās aizturas ilgāk.

Tomēr Šveice atzina, ka būtiskāko iekārtu - baseinu - drošības paaugstinājumi neļauj upes ūdenim vai notekūdeņiem nekontrolēti nonākt sistēmā, tāpēc apdraudējumu šie plūdi attīrīšanas iekārtām nerada.

Cesis24.lv jau vēstīja, ka paaugstinoties ūdenslīmenim Gaujā, pirms pāris dienām bija apdraudētas Cēsu dzeramā ūdens attīrīšanas iekārtas, taču ūdenslīmenis nesasniedza kritisko robežu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)