Banner 980x90

Analīžu rezultāti: Līgatnes avotu ūdens drošs lietošanai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Līgatnes pašvaldība ir saņēmusi jaunākos ūdens analīžu rezultātus no pazemes avotu ūdens ņemšanas vietām. Analīžu rezultāti liecina, ka arī Gaujasmalas un Skaļupes avotos, kur iepriekš tika konstatēts piesārņojums, šobrīd ūdens kvalitāte ir atbilstoša un tas ir nekaitīgs lietošanai uzturā, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzināja Līgatnes novada pašvaldībā.

Ar detalizētu Skaļupju avota ūdens testēšanas pārskatu un Gaujasmalas avota ūdens testēšanas pārskatu var iepazīties novada mājas lapā.

Iepriekš SIA "Līgatnes komunālserviss" veica vairāku populārāko avota ūdens ņemšanas vietu apsekošanu un, lai pārliecinātos par avota ūdens nekaitīgumu, tika veiktas ūdens analīzes. Izrādījās, ka divos no pieciem paraugiem ūdens analīžu rezultāti bija neatbilstoši.

Līgatnes pašvaldības speciālisti veica avotu apsekošanu un konstatēja, ka iespējamais cēlonis ir gruntsūdeņu ieplūde avota ūdenī. Rezultātā tika veikti nepieciešamie pasākumi un problēma atrisināta.

Šī brīža remontdarbu "dizains" ir pagaidu variants. Svarīgākais bija saprast, vai mūsu pamanītie defekti bija vainojami pie iepriekš neapmierinošām ūdens analīzēm un vai izvēlētā tehnoloģija nodrošinās ūdens tīrības saglabāšanu. Turpmāk avota ūdens ņemšanas vietas tiks pakāpeniski pārveidotas ērtākai lietošanai un pieņemamā izskatā.

Pašvaldība labprāt uzklausīs ieteikumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)