Banner 980x90

Amatas stāsti turpinās

Rakstniece un Amatas pētniece Melānija Vanaga noteikti priecātos, sastopot novada iedzīvotājus, kuri 26.martā pulcējās Ģikšu tautas nama zālē, lai klausītos Amatas stāstus.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Amatas novada pašvaldībā, tā bija jau trešā tikšanās, turpinot izzināt dabu Amatas krastos un ūdeņos.

Šoreiz ar neparastiem upes stāstiem dalījās novadnieks Andris Jansons un viesis no straujās Ogres krastiem - Māris Olte. Andris smīdināja klausītājus ar piedzīvojumiem un lielāko lomu, bet Māris lika aizdomāties par dzīvi Latvijā, ciešā saiknē ar dabas norisēm, netraucējot, nepostot, saudzējot un izprotot.
Klausītāju pulks ar katru reizi palielinās, Ģikšu bibliotēkā jau bija par šauru.

Uz Amatas stāstiem bija ieradušies ne tikai novada iedzīvotāji, bet arī no Cēsīm, Vaives pagasta, Valmieras. Pārsteidza jauniešu pārsvars, viņu interese par dabu. Abi stāstnieki vēl ilgi bija aplenkti ar "fanu" pulciņu. Ar Māri Olti, populāro TV raidījumu vadītāju daudzi vēlējās nofotografēties.

Amatas stāsti pavasarī turpināsies jau praktiskā veidā - aprīļa beigās būs pārgājiens uz Doļu pilskalnu Amatas krastā, bet 10.maijā gar Amatu no Veclauču tilta līdz Zvārtes iezim vides gidu un stāstnieku pavadībā. Dalībnieku skaits ierobežots, tādēļ lūgums pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu turisms@and.lv

Rudenī - oktobrī būs vēl viens pārgājiens gar Amatu, bet pēc tam plānots atsākt Amatas stāstu vakarus Ģikšos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)