Banner 980x90

Par ERAF finansējumu modernizēs Cēsu skolas un atjaunos dienesta viesnīcu

Valmiera, 1.marts, LETA. Cēsīs ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) investīciju atbalstu modernizēs vietējās skolas un atjaunos dienesta viesnīcu, aģentūrai LETA pastāstīja Cēsu novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Lolita Kokina.

Darbi pie dienesta viesnīcas Saules ielā 23 atjaunošanas jau ir sākusi firma SIA "Woltec", aģentūrai LETA pastāstīja Cēsu novada pašvaldības pārstāve Edīte Matusēviča.

Ēku ekspluatācijā plānots nodots jūlija vidū, bet otrās un trešās kārtas būvniecību pabeigt septembrī, lai uz jaunā mācību gada sākumu ēka būtu izmantojama. Projekts izmaksās 1,34 miljonus eiro.

Kopumā Cēsis projekta ietvaros tikušas pie 4,7 miljoniem eiro mācību vides uzlabošanai. Cēsu valsts ģimnāzijā tiks veidots metodiskais centrs, atjaunotas informācijas tehnoloģijas un sporta zāle, savukārt Draudzīgā aicinājuma valsts ģimnāzija tiks pie jaunas sporta zonas, kas šobrīd ir faktiski neeksistējoša, pastāstīja Kokina.

Kopumā projekta ietvaros Cēsu skolās uzlabos mācību vidi, informācijas tehnoloģijas, pilnveidos bibliotēku, veidos metodiskos centrus.

Projektam pieteikta Līvu pamatskola, Draudzīgā aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzija, Cēsu 2.pamatskola, Cēsu Valsts ģimnāzija un Cēsu vidusskola.

ES fondu programmas mērķis ir atbalstīt izglītības infrastruktūras attīstību pašvaldību dibinātās vispārējās izglītības iestādēs - sākumskolās, pamatskolās, vidusskolās un ģimnāzijās, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Paredzēts, ka projektu izpildes gaitā pašvaldības skolās veidos ergonomisku mācību vidi, iegādāsies un ieviesīs informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumus, iekārtos jaunus dabaszinātņu (fizika, ķīmija, bioloģija) un matemātikas kabinetus, uzlabos sporta, dienesta viesnīcu un internātu infrastruktūru, kā arī valsts ģimnāzijās veicinās reģionālo metodisko centru attīstību.

Otrās atlases kārtas ietvaros plānotais publiskais finansējums ir 70 700 397 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums ir 60 095 337 eiro, bet nacionālais publiskais finansējums - 10 605 060 eiro. Savukārt trešās atlases kārtas ietvaros plānotais publiskais finansējums ir 17 961 330 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums ir 15 267 130 eiro, bet nacionālais publiskais finansējums - 2 694 200 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)