Banner 980x90

Kredīts uzņēmumiem – palīgs biznesam ar ātru ražošanas ciklu

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Uzņēmējdarbības veidi ir ļoti dažādi – sākot ar IT pakalpojumu nodrošināšanu un beidzot ar kakao ražošanu. Un, atkarībā no uzņēmējdarbības veida, katram uzņēmumam iespējams piemeklēt arī atbilstošus finansēšanas modeļus un pakalpojumus. Vai vēlaties zināt, kā finanšu līdzekļus veiksmīgāk pārvaldīt tiem uzņēmumiem, kas ikdienā saskaras ar ātru ražošanas ciklu 30 līdz 120 dienu intervālā? Tādā gadījumā šis raksts Jums sniegs gaidītās atbildes!

Vienmērīga naudas plūsma – pats pamats
Lai ražojošs uzņēmums varētu darboties ar pilnu jaudu un spētu attīstīties, svarīga ir ne tikai laba ideja, zinoši un čakli darbinieki un konstruktīvs plāns, bet arī, protams, regulāra finanšu plūsma. Par piemēru izmantosim, piemēram, kafijas ražotāju. Naudas aprite šāda veida uzņēmumā parasti darbojas pēc šāda principa – saražotie iepakojumi ar kafiju tiek pārdoti, bet pircēji par tiem norēķinās ar pēcapmaksu. Paralēli tam, rūpnīcā nemitīgi tiek gatavotas jaunas dzēriena partijas, taču, lai to darītu, neiztikt bez pašām kafijas pupiņām. Bet ko darīt, ja pupiņu krājumi beigušies vai arī tieši šobrīd tās iespējams iegādāties par ļoti izdevīgu cenu? Primārā opcija – izmantot uzņēmumam pieejamos apgrozāmos līdzekļus, taču – šāda iespēja ne vienmēr pastāv. Tās alternatīva ir kredīts uzņēmumiem jeb izejvielu finansēšana.

Kā darbojas izejvielu finansēšana?
Kā jau ikvienam finanšu pakalpojumam, arī izejvielu finansēšanai ir sava specifika, taču, kopumā vērtējot, tā darbības princips ir visai vienkāršs un to var attēlot trijos soļos:
• Attiecīgais pakalpojuma sniedzējs preču piegādātājam apmaksā preci ar 100% priekšapmaksu;
• Preču / izejvielu piegādātājs savas preces vai izejvielas piegādā uzņēmējam;
• Uzņēmējs noteiktā laika periodā veic preces apmaksu, veicot pārskaitījumu uz pakalpojuma sniedzēja kontu.

Uzņēmumiem ar ātru ražošanas ciklu šāds pakalpojums ir ļoti noderīgs vairāku iemeslu dēļ – pirmkārt, uzņēmuma darbību nav nepieciešams iepauzēt, ja nepieciešama preču vai izejvielu iegāde, taču apgrozāmo līdzekļu nav pietiekamā apjomā; otrkārt, iespējams iegādāties preces un izejvielas tad, kad tās pieejamas par izdevīgākām cenām un treškārt – tas ļauj veikt uzņēmuma attīstību. Taču kādām nozarēm izejvielu finansēšana ir īpaši aktuāla?

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com


Sākot ar kokmateriāliem un beidzot ar tehnisko sāli – kredīts uzņēmumiem noder dažādu mērķu sasniegšanai
Kā liecina izejvielu finansēšanas uzņēmums "ERST Finance", iespēju iegūt apgrozāmos līdzekļus, kā jau iespējams noprast, visvairāk izmanto ražotāji un tirgotāji, kuriem nepieciešamas apjomīgas īstermiņa investīcijas. Visbiežāk nauda tiek izmantota šādu produktu iegādei:
• kokmateriāli un būvmateriāli;
• pārtikas produktu izejvielas;
• gaļas izstrādājumi;
• tehniskie materiāli ceļu darbiem.

Tāpat iegādāti arī dažādi siltumizolācijas un elektromateriāli, sadzīves tehnika, apskaņošanas iekārtas un mēbeles.

Taču, runājot par pašu pakalpojumu, tā popularitāte tikai pieaug, un uz to norāda arī vairāki fakti. Tā, piemēram, Apvienotajā Karalistē pieprasījums šāda veida pakalpojumiem pēdējo gadu laikā ir gandrīz divkāršojies, un arī "ERST Finance" apgrozījums apstiprina attiecīgā pakalpojuma augošo popularitāti – 2017. gadā tas, salīdzinot ar 2016. gada rādītājiem, bija trīskāršojies. Un pastāv ļoti liela iespējamība, ka arī turpmāk kredīts uzņēmumiem tiks izmantots arvien biežāk – tam par iemeslu ir dažādas gan lokālas, gan globālas tendences, piemēram, ES struktūrfondu līdzekļu pieaugums, kas ievērojami palielina arī pasūtījumu skaitu.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Kredīts uzņēmumiem – "ERST Finance" kompetence
"ERST Finance" ir preču un izejvielu finansēšanas uzņēmums, kas 2017. gadā realizēja 664 pasūtījumus dažādu nozaru klientiem; populārākās no tām ir pārtikas rūpniecība, kokrūpniecība un apstrādes rūpniecība. Taču, pateicoties ērtajiem kredīta izsniegšanas nosacījumiem, to izmanto arvien vairāk uzņēmēju. Lūk, galvenie "ERST Finance" sniegtā pakalpojuma parametri:
• ātrs rīcības plāns – lai klients pēc iespējas ātrāk tiktu pie nepieciešamajām precēm vai izejvielām, lēmums par kredīta izsniegšanu tiek pieņemts vienas vai divu dienu laikā;
• elastīgs finansējuma apjoms – minimālā pieejamā naudas summa ir 10 000 eiro, taču maksimālā – tas jau atkarīgs no konkrētā uzņēmuma un tā finanšu rādītājiem, kā arī tirgus apstākļiem;
• atmaksas termiņš līdz 120 dienām – termiņu iespējams izvēlēties klientam, tādā veidā arī sniedzot iespēju samazināt pakalpojuma izmaksas;
• nekādas ķīlas vai slēpto maksājumu – lai saņemtu nepieciešamo finansējumu, par drošības garantu kalpo uzņēmuma finanšu rādītāji, nevis ķīla, un arī nekādu maksājumu par pieteikuma izskatīšanu un citām darbībām nav jāveic;
• nē uzņēmuma bilances apgrūtināšanai – pakalpojums tiek noformēts nevis kā kredītsaistības, bet gan kā piegādes darījums ar atliktu termiņu;
• ļoti neliela minimālā procentu likme – katrs aizdevums tiek vērtēts individuāli, taču minimālā procentu likme ir tikai 1% no darījuma.

Ja arī Jūs interesē kredīts uzņēmumiem, piesakieties tam mūsu mājaslapā – www.erstfinance.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)