Banner 980x90

"Kasešu nakts" cikla 10.pasākumā viesosies Roberts Gobziņš

Valmiera, 17.janv., LETA. 10.februārī plkst.18 mākslas telpā "Mala", Cēsīs, notiks 10.cikla "Kasešu nakts" pasākums, kurā viesosies latviešu multimākslinieks Roberts Gobziņš, aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāvis Raimons Mežaks.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par to, kā savulaik Latvijā sākās un turpinājās diskotēku kultūra, kā arī noskaidrot sev interesējošus jautājumus.

Savukārt pasākuma otrajā daļā, kas sāksies plkst.21, plānota kasešu diskotēka. Īpašā viesa statusā šoreiz būs jaunā māksliniece Diana Lelis, kura plāno uztīt savus iecienītākos skaņdarbus. Kasešu naktī iecerēta arī kasešu žokeju apvienības "Zeme-Gaiss" un kasešu žokeja Mežaka uzstāšanās. Par pasākuma video noformējumu rūpēsies Cēsu videomākslinieks Ģirts Užāns.

Gobziņš savas radošās aktivitātes gan kā diskotēku vadītājs, gan vokālais izpildītājs uzsāka pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu beigās. Viņš ir viens no pirmajiem Latvijas māksliniekiem, kurš gan savos, gan citu izpildītāju radītajos skaņdarbos sācis skaitīt paša sacerētus pantus jeb repojis. Gobziņš sadarbojies ar Hardiju Lediņu, grupu "Dzeltenie pastnieki" un daudziem citiem Latvijas un ārzemju māksliniekiem, bet 1987.gadā viņš aizsācis Latvijas elektroniskās deju mūzikas kustību. Viens no viņa nozīmīgākajiem sasniegumiem ir sadarbība ar DJ Westbam un viņa pārstāvēto vācu deju mūzikas izdevniecību "Low spirit recordings". Šīs sadarbības rezultātā 1989.gadā tika izdota vinila skaņuplate "AKA AKA", kuras titulskaņdarbs "AKA AKA" 1990.gada Mikrofona dziesmu aptaujā ieguva 4.vietu.

Mūsdienās Gobziņš, izmantojot savu dīdžeja, mūziķa un pasākumu vadītāja pieredzi, aktīvi piedalās dažādos mākslas projektos. Pēdējā laikā līdzīgi kā astoņdesmitajos gados savās performancēs mākslinieks atsācis izmantot lenšu magnetofonus. 2017.gadā sadarbībā ar DJ Westbam radīts skaņdarbs "3 Veidenbaumi". Kasešu nakts apmeklētājiem būs iespēja satikt mākslinieku, iesaistīties sarunā un iespējams iepazīties ar kādu no viņa lenšu trikiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)