Banner 980x90

Cēsīs renovēs Pastariņa sākumskolu; skolēnus "izmētās" pa dažādām telpām pilsētā

Valmiera, 1.marts, LETA. Cēsīs tiks renovēta Pastariņa sākumskola, kas izmaksās 846 348,88 eiro un darbus veiks pilnsabiedrība "San-Nami", aģentūrai LETA pastāstīja Cēsu novada pašvaldības pārstāve Edīte Matuseviča.

Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas renovācija sāksies 1.aprīlī. Pirmie darbi notiks skolas daļā, kurā atrodas sporta zāle un divas klases. Sporta nodarbības skolēniem no aprīļa notiks Cēsu Kultūras centra telpās Izstādes ielā. 31.maijā, beidzoties mācībām, skolas telpas tiks iztukšotas un sāksies apjomīgāki renovācijas darbi. Ēkas renovācija noslēgsies šī gada 30.novembrī.

Pēc 1.septembra sagaidīšanas Vidzemes koncertzālē "Cēsis", Pastariņa sākumskolas skolēni turpinās mācības pagaidu telpās mācību centrā "Buts" Bērzaines ielā 15 un Cēsu Profesionālajā vidusskolā Valmieras ielā 19. Mācību centrā "Buts" mācības notiks 1.-3.klases skolēniem, bet 4.-6.klases skolēni uz stundām dosies Cēsu Profesionālajā vidusskolā.

Skolēnu vecāki pauduši bažas par pagaidu telpu piemērotību mācību turpināšanai. Skolas direktore Ravita Blaževiča norādīja, ka gan mācību centrs "Buts", gan Cēsu profesionālā vidusskola ir mācību iestādes un atbilst visiem drošības un skolēnu mācībām nepieciešamas vides nosacījumiem. Skolēniem tiks nodrošināts viss mācībām nepieciešamais, tai skaitā ēdināšana.

Šīs vietas pagaidu mācību norisei izvēlētas arī tādēļ, ka tās ļauj nodrošināt skolēniem mācības rīta maiņā. Tas ir svarīgi, lai neizjauktu ne skolēnu, ne vecāku dienas ritmu. Skolēnu vešana uz skolu pusdienlaikā radītu neērtības vecākiem, bet skolēniem rastos problēmas apmeklēt ārpusskolas nodarbības, kas parasti notiek pēc stundām.

Skolas direktore Blaževica norādīja, ka cer skolēnus pēc iespējas vairāk iesaistīt gaidāmajās pārmaiņās. 10.martā skolēni veidos grāmatu ķēdi, lai pārvietotu skolas bibliotēkā esošās daiļliteratūras grāmatas uz pagaidu telpām Raunas ielā 4. Šogad skolas projektu nedēļas tēma ir transports, un pēdējā maija nedēļa būs veltīta loģistikai. Tās laikā skolēni apmeklēs telpas, kurās rudenī turpinās mācībās, palīdzēs skolas pārvākšanās procesā. Viņa arī īpaši aicina skolēnu vecākus palīdzēt iztukšot skolas telpas pēc mācību gada beigām maijā, jo palīdzīgas rokas būs ļoti nepieciešamas.

Cēsu Pastariņa sākumskola ir ekoskola, un tās renovācijas projekts, kas paredz ēkas siltināšanu, logu nomaiņu, apkures sistēmas renovāciju, elektroinstalāciju nomaiņu, to padarīs atbilstošāku ekoskolas filozofijai, kas paredz energoresursu taupīgu izmantojumu. Skolu padarot siltumefektīvāku, tiks samazināts siltuma patēriņš, bet bērni mācīsies siltākās telpās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)