Banner 980x90

VPR: Vidzemes biznesa idejām liels attīstības potenciāls

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Līdz piektdienai, 23.decembrim visā Latvijā norisinās reģionālo biznesa ideju konkurss "Biznesa ekspresis", kurā piedalās arī ideju autori no Vidzemes, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē komercdarbības speciāliste Vidzemes Uzņēmējdarbības centrā Laima Engere.

Šobrīd konkursā norit dalībnieku atlase 3.kārtai – 5 biznesa idejas no katra reģiona tiks izvirzītas fināla kārtai, kurā notiks cīņa par galvenajām balvām. 1.vietas ieguvēji saņems 5000 eiro naudas balvu, 2.vieta – 3000 eiro, bet 3.vieta – 2000 eiro.

Engere stāsta: "Konkursam sākotnēji pieteicās ļoti daudz Vidzemes jauno ideju radītāji, priekšā mums bija tikai Rīgas reģions. Vidzemē vērtējām 84 idejas, no kurām uz otro kārtu bija jāizvirza vien 10 idejas - vislabākās. Jāsaka, ka komisijas darbs patiešām bija sarežģīts. Uzskatu, ka daudzas no idejām bija pelnījušas iekļūt otrajā kārtā. Aicinu jaunos uzņēmējus neatlaidīgi turpināt meklēt iespējas savus plānus realizēt, daudzām idejām saskatījām patiešām ievērojamu potenciālu attīstīties."

Konkursa 2.kārtas dalībniekiem organizētas mācības par to, kā jāizstrādā biznesa plāns – tas tad arī bija nodevums, ko konkursanti pēc mācībām iesniedza izvērtēšanai komisijai. Uz finālu no Vidzemes plānošanas reģionu tiks virzītas 5 biznesa idejas ar visveiksmīgāk izstrādātajiem biznesa plāniem. Finālisti ar klātienes prezentācijām aizstāvēs savu ideju un atbildēs uz komisijas jautājumiem.

Engere piebilst: "Kopumā jāsaka, ka iesniegtās biznesa idejas pamatā radušās, mēģinot meklēt risinājumu kādai aktuālai problēmai vai vajadzībām, ar ko paši ideju autori ikdienā sastapušies. Kā zināms, tas ir viens no veiksmīga biznesa attīstības pamatnoteikumiem".

 

Konkursā iesniegtās biznesa idejas un biznesa plānus Vidzemē vērtē komisija, kuras sastāvā ir speciālisti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Vidzemes Uzņēmējdarbības centra, kā arī pārstāvji no biedrības "Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls" (LatBAN), SIA DAbba un SIA Valmiermuižas alusdarītava.

 

Konkursa kopējais balvu fonds ir 50 000 EUR, kas tiks vienlīdzīgi sadalīts starp visiem plānošanas reģioniem.

 

Konkursu rīko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Norvēģijas finanšu instrumenta programmas LV07 "Kapacitātes stiprināšanas un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm" projekta "Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde" (projekta Nr. 4.3-24/NFI/INP-001) ietvaros.

 

Plašāka informācija: , 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)