Banner 980x90

Vidzemē uzdarbojas telefonkrāpnieki

Rīga, 18.sept., LETA. Vidzemē kāds iedzīvotājs vērsies Valsts policijā, jo saņēmis krāpniecisku telefona zvanu, kurā vainots prettiesiskā elektroenerģijas ieguvē, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Mote stāstīja, ka Valsts policijā saņemta informācija par kādu gadījumu Vidzemē, kad iedzīvotājs saņēmis tālruņa zvanu no slēpta numura un ticis apmelots par prettiesiskā elektroenerģijas ieguvē.

Persona, kas veikusi zvanu, uzdevusies par kāda energoapgādes pakalpojumu sniedzēja sadarbības kompānijas darbinieci. Sarunas laikā sazvanītajai personai izteikti pārmetumi par elektroenerģijas zagšanu, kā arī izteikti draudi par tālāku rīcību uzsākt kriminālprocesu, ziņojot Valsts policijai.

Uzdodot zvanītājai precizējošus jautājumus par pakalpojuma saņemšanas adresi, zvans ticis pārtraukts.

Izrādās, ka šādi telefona zvani no slēptiem numuriem par elektroenerģijas piegādes pakalpojumu klientiem notikuši vairākkārt, klāstīja Mote.

Lai pasargātu iedzīvotājus no iespējamiem krāpnieciskiem nodarījumiem, Valsts policija aicina ievērot ar zvanu korespondenci saistītus padomus. Iedzīvotāji aicināti uzmanīties no tālruņa zvaniem, kuriem zvanīšanas laikā neuzrādās zvanītāja numurs, kā arī aicināti nesniegt personisku informāciju par sevi, kamēr nav pārliecība par zvanītāja identitāti.

Iedzīvotāji tiek mudināti identificēt zvanītāju, uzdodot atbilstošus jautājumus, kurus var zināt tikai pakalpojuma sniedzējs. Tāpat jāatceras, ka vairākums pakalpojumu sniedzēju, sabiedrisko aptauju veicēju, telemārketinga darbinieku saziņu ar saviem klientiem neveic vēlās vakara stundās, tāpēc vērts uzmanīties no nepazīstamiem numuriem šajā nakts posmā.

Gadījumos, ja tiek saņemti aizdomīgi zvani ar krāpnieciskiem nolūkiem, nepieciešams par to ziņot Valsts policijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)