Banner 980x90

"Vienotības" Valkas un Cēsu nodaļu vadītāji no Piebalga sagaida biežas vizītes reģionos

Andris Piebalgs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Andris Piebalgs/ Foto: Evija Trifanova/ LETA

"Vienotības" Valkas un Cēsu novada nodaļu vadītāji, kuri pēc debatēm Cēsīs vairāk atbalstīja Edvarda Smiltēna kandidatūru, no Andra Piebalga sagaida aktīvu reģionālo nodaļu apmeklēšanu.

Partijas "Vienotība" Valkas novada nodaļas vadītājs Viesturs Zariņš aģentūrai LETA teica, ka acīmredzot Piebalga kandidatūra ir pārliecinājusi partijas vairākumu.

"Tas bija demokrātisks lēmums, un, ja tas ir vēlēšanu ceļā pieņemts, tas ir jāatbalsta. Protams, nekādā veidā nedomājam darboties pret ievēlēto priekšsēdētāju. Pieļauju, ka Piebalgs mūs pietiekami pārliecinās un viņam būs atbalsts arī pēc viņa termiņa beigām," bilda Zariņš.

Valkas novada nodaļas vadītājs pieļauj, ka Smiltēnam tomēr vēl tik ļoti neuzticas, ņemot vērā viņa jaunību, bet piebilda ka "jaunība jau nav netikums". Piebalgs tomēr ir ar lielāku pieredzi, iespējams, ar lielākiem kontaktiem dažādās iestādēs, līdz ar to varbūt viņam partijas biedri uzticas vairāk.

"No jaunā priekšsēdētāja sagaidu enerģisku un aktīvu darbu, lai viņš aktīvi apmeklē partijas reģionālās nodaļas, kā arī lai izdotos atgriezt uzticību ne tikai partijas iekšienē, bet arī partijas vēlētājos. Galvenais, lai Piebalga darbība būtu atklāta, lai tiktu novērsti dažādi iekšējie konflikti, kā arī lai netiktu pieņemti nesaprotami lēmumi, bet tā vietā tie tiktu pamatoti un izskaidroti," piebilda Zariņš.

Savukārt Cēsu novada nodaļas vadītājs Māris Baltiņš aģentūrai LETA atklāja, ka ir neliels iekšējs sarūgtinājums, ka tika ievēlēts Piebalgs, taču ir jāturpina strādāt - nebūs tā, ka Baltiņš šī iemesla dēļ izstāsies no partijas.

"Jāskatās, kā jaunais vadītājs organizēs darbu, un varbūt viss būs labi. Es sagaidu, ka tiks arī realizētas idejas, kas bija Smiltēnam - aktīvāka komunikācija ar nodaļām par plānoto darba organizēšanu, kā arī aktīvāk braukt uz nodaļām," cer Baltiņš.

Cēsu novada nodaļas vadītājs min, ka viens no iemesliem, kāpēc Smiltēns netika ievēlēts, ir tas, ka daļa partijas biedru nepiedalījās kongresā - arī, piemēram, no Cēsu nodaļas bija vairāki biedri, kas atbalstīja Smiltēnu, bet dažādu apstākļu dēļ viņi ierasties nevarēja.

"Pieļauju, ka 4.jūnijs nebija veiksmīgākais kongresa rīkošanai no cilvēku apmeklētības viedokļa. Ja būtu bijis cits datums, varbūt būtu bijis labāk," domā Baltiņš.

Viņš gan nezina, kā cilvēki balsoja - vai visu izšķīra Rīgas nodaļas pārsvars, jo no Rīgas bijis lielāks cilvēku daudzums, kas, iespējams, vairāk atbalstīja Piebalgu.

LETA jau informēja, ka sestdien, 4.jūnijā, partija "Vienotība" ārkārtas kongresā par jauno politiskā spēka priekšsēdētāju ievēlēja bijušo eirokomisāru Piebalgu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)