Banner 980x90

Līgatnes dabas takās notiks Karaliskā aļņa diena

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 29.oktobrī, Līgatnes dabas takās notiks Karaliskā aļņa diena, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļa.

Līgatnes dabas takās esošajā dabas izglītības centrā "Pauguri" no plkst.13.00 līdz plkst.16.00 ikviens varēs iepazīt aļņu dzīvesveidu un paradumus, dodoties izzinošā pārgājienā, darbojoties radošās darbnīcās un piedaloties spēlēs. Pie dabas izglītības centra būs apskatāma arī aļņa ragu izstāde. Zootehniķe un ilggadējā Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola dalīsies fotostāstos par Līgatnes dabas taku aļņiem.

Visi, kam vārdā vai uzvārdā ir kāda saistība ar alni, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, šajā dienā Līgatnes dabas takas varēs apmeklēt bez maksas.

Pašreiz Līgatnes dabas takās mīt divi aļņu puiši un piecas aļņu meitenes. Aļņu puisis Jussi Līgatnes dabas takās ir ieradies no Somijas Ahtari zooloģiskā dārza. Savukārt alnis Fredis ir dzimis Līgatnes dabas takās un to ir izaudzinājusi zvērkope Velga Vītola.

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs".

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Apmēram reizi mēnesī Līgatnes dabas takās notiek izglītojošs pasākums par kādu Latvijas dzīvnieku sugu. Pasākumā visiem interesentiem ir iespēja sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzivojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.  

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)