Banner 980x90

KNAB atkal grib sodīt deputātu; šoreiz parlamentārieti Rasmani

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicinājis Saeimu izdot administratīvajai sodīšanai deputātu Arti Rasmani (ZZS) par interešu konflikta novēršanas likumā noteikto komercdarbības ierobežojumu.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (S), komentējot lielu 12.Saeimas deputātu pārkāpumu skaitu, norādīja, ka iepriekš KNAB atsūtījis grāmatas par ētiku valsts amatpersonām. Orlovs solīja šīs grāmatas ievietot deputātu pastkastītēs, uzsverot, ka nezina, kā vēl varētu rīkoties un komentēt šī sasaukuma deputātu pārkāpumu lielo skaitu.

KNAB norāda, ka saskaņā ar likumu Saeimas deputāti nedrīkst būt tādas komercsabiedrības dalībnieki, akcionāri, biedri vai tādi individuālie komersanti, kas saņem publisko iepirkumu, partnerības iepirkumu, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu vai koncesiju, valsts finanšu līdzekļus vai valsts garantētus kredītus.

Taču Rasmanim daļēji piederošais uzņēmums "Rasmanis&Dankers" ir noslēdzis līgumu ar AS "Latvijas Valsts meži" par pakalpojumu sniegšanu vairāk nekā 47 000 eiro apmērā. Savukārt uzņēmuma līgumi ar Pārgaujas pašvaldību paredz pakalpojumu sniegšanu gandrīz 58 000 eiro apmērā.

Rasmanis KNAB sastādītajā protokolā norāda, ka pilnībā piekrīt tajā minētajiem faktiem un ka pārkāpumi izdarīti neapzināti, neiepazīstoties ar likuma nosacījumiem. Viņš aicina piemērot samērīgu sodu.

Sākumā KNAB lūgums būs jāskata Iesniegumu komisijai.

Kā ziņots, KNAB iepriekš lūdzis dažu citu deputātu izdošanu administratīvajai sodīšanai, piemēram, Gunta Belēviča (ZZS) un Artusa Kaimiņa (LRA) izdošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)