Jūlija vidū notiks Zaubes savvaļas kulinārais festivāls
Garšu ekspertu parkā būs iespēja baudīt un uzzināt par veselīgo un dabisko. Ar savu produkciju tirgosies un nogaršot piedāvās rūpīgi izvēlēti gardumlietu ražotāji, būs kulinārās meistarklases, savukārt dietologs Andris Brēmanis stāstīs par sezonālo dabas velšu pielietojumu veselīgā uzturā un kopā ar apmeklētājiem arī pagatavos kādu veselīgu ēdienu.
Radošajās darbnīcās būs iespējams krāšņoties ar pašu radītām dabas materiālu rotām, aizsapņoties, kamēr rokas gremdējas pirmatnējās sajūtās, mīcot mālus. Tāpat, iepriekš piesakoties, varēs izgatavot savas bungas kopā ar Nilu un Maiju Īlēm. Garšu ekspertu parkā norisināsies arī profesionālu pavāru sacensības ar dalībniekiem no dažādām valstīm. Neiztrūkstošs būs tautā iemīļotais konkurss "Labākā lauku torte". Festivāla koncertu daļā - Edgara Raginska trio "Baltie vilki" un Nila Īles grupa "Kanisaifa".
Garšu tirgus būs atvērts visiem bez ieejas maksas un īpaši patiks gadatirgu atmosfēras cienītājiem.
"Šeit tiksies garšīgu un skaistu lietu tirgotāji un dažādi, festivāla tematikai atbilstoši, ēdināšanas uzņēmumi. Pašdarbnieki un viesmākslinieki skatītājus un klausītājus priecēs ar muzikāliem, teatrāliem un deju priekšnesumiem. Arī šajā zonā padomāts par aktivitātēm bērniem. Kamēr pavāri turpat netālu mēģinās sasniegt savas izdomas augstāko latiņu, šeit jautrā un atbalstošā noskaņā visi kopā atradīsim ātrāko kartupeļu mizotāju un rīvētāju un mazsālīto gurķīšu konkursā ar nogaršošanas metodi izvēlēsimies košākās receptes autoru un īstenotāju," klāstīja Mieze.
"Piedzīvojumu garša" ir teritorija aktīvākajiem festivāla apmeklētājiem, kur paredzētas dažādas izklaides, bet pie Lejasezera būs ierīkota piknika zona "Garšīgā miera krasts". Festivāla noslēgumā - balle ar grupu "Sestā jūdze".
Festivālu vadīs improvizācijas talants, dažādu televīzijas projektu un pasākumu vadītājs Mārtiņš Kozlovskis.
Uz sarakstu