Banner 980x90

Iniciatīvas "Latvijas skolas soma" īstenošanai piecu gadu laikā paredzēti 13,5 miljoni eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Latvijas simtgades iniciatīvas "Latvijas skolas soma" norišu rīkošanai nepieciešamo izmaksu, tostarp transportam un ieejas biļešu apmaksai paredzēti 13,5 miljoni eiro jeb 40% no valsts simtgadei plānotā papildu finansējuma piecu gadu laikā, sākot ar 2018.gadu.

Latvijas simtgades iniciatīvas "Latvijas skolas soma" norišu rīkošanai nepieciešamo izmaksu, tostarp transportam un ieejas biļešu apmaksai paredzēti 13,5 miljoni eiro jeb 40% no valsts simtgadei plānotā papildu finansējuma piecu gadu laikā, sākot ar 2018.gadu.

Kā šodien iniciatīvas preses konferencē teica Kultūras ministrijas (KM) Latvijas valsts simtgades biroja izglītības un jauniešu projektu vadītāja Aija Tūna, iniciatīva "Latvijas skolas soma" ir par visu, kas Latviju padara par Latviju.

Iniciatīvas mērķis ir nodrošināt Latvijas skolas vecuma bērniem un jauniešiem valsts garantētās izglītības iegūšanas ietvaros iespēju klātienē pieredzēt Latviju, izzināt un iepazīt Latvijas vērtības, kultūrtelpu, kā arī attiecības dinamiskā un jēgpilnā darbībā, tādējādi spēcinot piederības sajūtu un valstisko identitāti, norāda KM.

"Latvijas skolas somas" finansējumu plānots novirzīt pašvaldībām proporcionāli skolēnu skaitam, lai tās kopā ar skolām plānotu efektīvāko līdzekļu izlietojumu.

Iniciatīvai piešķirto finansējumu izmantos kultūras, mākslas novadpētniecības un dabas objektu apmeklējumiem mācību procesā, skolā notiekošo profesionālo radošo projektu, izrāžu, performanču, darbnīcu un citu norišu izmaksām, jaunu piedāvājumu radīšanai kultūras, kultūrvēstures un izglītības jomā, kā arī sadarbības sekmēšanai starp kultūras un izglītības nozarēm un pašvaldībām.

Tāpat finansējums paredzēts iniciatīvas ieviešanas administrēšanai, procesu monitoringam un izvērtēšanai, kā arī publicitātei un tālākai attīstībai.

KM uzsver, ka ar iniciatīvu plānots veidot pilsoniskumu un valstiskās piederības apziņu, sekmēt izglītības kvalitāti, veicināt kultūras izpratni, kā arī mazināt sociālo nevienlīdzību.

Iniciatīvas virsuzdevums ir veidot jaunu akcentu izglītības procesā, iekļaujot mācību saturā un procesā tradicionālās kultūras vērtības un mūsdienīgas izpausmes kā līdzekli vides, sabiedrības un attiecību izzināšanai.

Jau ziņots, ka iniciatīva nodrošinās ikvienam no vairāk nekā 200 000 Latvijas skolēnu valsts garantētās izglītības iegūšanas ietvaros iespēju klātienē pieredzēt Latvijas vērtības un sasniegumus. Visiem 1.-12.klašu skolēniem būs pieejami izglītojoši un metodiski precīzi mācību braucieni, izrādes, koncerti, darbnīcas un citi notikumi Latvijas vēstures un kultūras vērtību, dabas skaistuma un zinātnisko sasniegumu iepazīšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)