Banner 980x90

Cēsniekam bronzas godalga Eiropas jauno profesionāļu konkursā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latvijas komanda ar lieliskiem panākumiem startējusi Eiropas lielākajā un prestižākajā Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursā "EuroSkills 2016". Godpilno otro vietu, saņemot sudraba medaļas, kā arī nomināciju "Best of the Nation" ieguva Ieva Blūma un Kate Stroža, kas pārī startēja modes tehnoloģijās, bet bronzas medaļas izcīnīja skatlogu noformētāja Linda Vilka, mēbeļu galdnieks, cēsnieks Reinis Gusts un lauksaimniecības tehnikas mehāniķis Krišjānis Jurāns.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, pagājušo otrdien 12 Latvijas talantīgākie jaunieši devās uz Gēteborgu Zviedrijā, lai lielākajā un prestižākajā Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursā "EuroSkills 2016" demonstrētu savas prasmes. Konkurss norisinājās no 1.decembra līdz 3.decembrim, un tajā sacentās 490 dalībnieki 35 profesijās. Vairāk nekā 70 000 skatītāju ne tikai vēroja konkursa norisi, bet arī iesaistījās prasmju paraugdemonstrējumos. Lielu interesi izrādīja arī vispārējo un profesionālo skolu audzēkņi.

Mēbeļu galdnieks Reinis Gusts ir Cēsu Profesionālās vidusskolas absolvents, kurš ir ieguvis zelta medaļu iepriekšējā gadā "WorldSkills" un nu bronzas medaļu izcīnīja "EuroSkills".

Konkurss "EuroSkills" notiek katru otro gadu, mijoties ar pasaules līmeņa konkursu WorldSkills. Iespēja startēt kādā no šiem konkursiem jauniešiem ir tikai reizi dzīvē.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)