Banner 980x90

Apple viedtālruņi – no pirmsākumiem līdz iPhone 11

Tehnoloģiju uzņēmums Apple katru gadu nāk klajā ar jaunu, uzlabotu iPhone viedtālruņa versiju. Šajā rakstā informāciju tehnoloģiju uzņēmums "Capital" stāsta nedaudz par iPhone vēsturi, jaunākā iPhone 11 funkcijām un kā noteikt brīdi, kad nepieciešams iegādāties jaunāku viedtālruni.

Nedaudz no iPhone vēstures
Pats pirmais iPhone telefons iznāca 2007. gadā. Tas bija ne tikai pirmais iPhone viedtālrunis, bet arī pirmais mobilais telefons ar skārienjutīgu ekrānu – visi iepriekšējie pieejamie mobilie telefoni bija ar pogām. Prezentācija, kuras laikā tā brīža Apple vadītājs Stīvs Džobs (Steve Jobs) iepazīstināja ar iPhone, notika 2007. gada janvārī, bet pats telefons tika palaists pārdošanā tā paša gada jūnijā.

Dienā, kad veikalos sāka tirgot pirmo iPhone telefonu, pie Apple veikaliem Amerikas Savienotajās Valstīs jau no paša rīta bija izveidojušās garas rindas. Modernākie cilvēki gribēja būt pirmie, kas iegūst savā īpašumā šo jauno, inovatīvo viedtālruni, kas tajā laikā izskatījās pēc nākotnes tehnoloģijas. Jāsaka, ka arī mūsdienās pie Apple veikaliem cilvēki vēl aizvien stāv rindās, lai pirmie iegādātos jaunāko viedtālruni. Tomēr šīs rindas vairs nav tik garas kā iPhone pirmsākumos, jo jaunāko iPhone telefonu iespējams arī iepriekšpasūtīt internetā.

iPhone 11 trīs versijas
Jaunākajam iPhone 11 ir 3 versijas – iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Atšķirības starp 3 jaunākajiem modeļiem nav lielas, bet ir pamanāmas. Īsumā aprakstot – Pro modeļiem ir kvalitatīvāki ekrāni, ilgāks baterijas dzīves ilgums un ātrāka uzlāde, kā arī tie ir vēl nedaudz vairāk ūdensizturīgi nekā iepriekšējās ierīces. Nedaudz atšķiras arī telefonu izmēri – iPhone Pro Max ir vislielākais, iPhone 11 Pro ir vismazākais, bet iPhone 11 – vidējais. Kā arī apmaļu materiāls Pro versijām ir nerūsējošais tērauds, bet iPhone 11 – alumīnijs. 


Attēlā no kreisās: iPhone 11 Pro, iPhone 11, IPhone Pro Max

Lai arī izceļot Pro versiju labākās īpašībās, šie modeļi var šķist daudz pievilcīgāko par "parasto" iPhone 11, tomēr jāatceras, ka, iegādājoties iPhone 11, tavā rīcībā tāpat būs modernāka un kvalitatīvāka ierīce nekā esošā, ja telefons, ko lieto šobrīd, ir kāds no iepriekšējo gadu modeļiem.

Kas jauns iPhone 11 modeļos?
• Platleņķa kamera. Šī kamera ir ļoti noderīga, fotografējot lielus grupu foto vai dabasskatus, jo spēj kadrā iekļaut plašāku skatu.
• A13 Bionic procesors. Visiem iPhone 11 modeļiem ir A13 Bionic procesors, kas padara tos par 50% ātrākus nekā iepriekšējos iPhone X modeļus.
• Ilgāks baterijas lietošanas laiks. Jaunie iPhone 11 telefoni pat pēc aktīvas ierīces lietošanas (zvani, karte, fotografēšana, video uzņemšana) dienas beigās saglabā vēl 30% baterijas.
Pro modeļiem ir OLED ekrāns. iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max modeļiem ir OLED displejs, kas ir daudz košāks, salīdzinot ar iepriekšējo iPhone X modeli.

Kad iegādāties jaunāku iPhone modeli?
Neņemot vērā citus kritērijus, labs brīdis, kad apsvērt jauna iPhone iegādi ir, ja tava esošā ierīce ir vismaz 5 gadus veca jeb iegādāta pirms 2015. gada. Salīdzinot ar 2014. gada modeļiem, jaunais iPhone telefons patiesi ir daudz jaudīgāks un piedāvā dažādas funkcijas, kas vecākiem modeļiem vairs nav pa spēkam, piemēram, augstas izšķirtspējas fotokameru un ekrānu, ierīces ātrumu un citas.

Savukārt, aplūkojot 2016. gadā iznākušo iPhone 7, tomēr var secināt, ka tas vēl aizvien tur līdzi jaunākajām tehnoloģijas tendencēm, piemēram, fotokamera ir relatīvi laba, ierīces ātrums vēl aizvien ir teicams un, ja esi izvēlējies telefonu ar 128GB atmiņu, tad neizjūti arī vietas trūkumu visām lietotnēm, bildēm un video.

Jā, jaunākajam modelim visas funkcijas būs labākas, ātrākas, kvalitatīvākas, bet ne tik ļoti, lai teiktu, ka kaut ko zaudē, neiegādājoties visjaunāko ierīci.

Viedtālruņu izvēle šobrīd tiešām ir ļoti plaša. Augstas kvalitātes ir ne tikai jaunākie modeļi no dažādiem ražotājiem, bet arī iepriekšējo gadu ierīces. Lai izdodas atrast īsto un sev piemērotāko ikdienas tehnoloģiju sabiedroto! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)