Banner 980x90

Amatas novada pašvaldība īstenos trīs projektus

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Amatas novada pašvaldība 2016.gada vasarā Cēsu rajona lauku partnerībā iesniedza trīs projektu pieteikumus Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju". Lauku atbalsta dienests ir izskatījis un apstiprinājis šos trīs projektus, kas tiks īstenoti 2017.gadā, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Amatas novada pašvaldībā.

Projekta "Veselīga dzīvesveida un sporta infrastruktūras pieejamības uzlabošana Amatas novada ciematos" mērķis ir pievilcīgas dzīvesvides radīšana, labiekārtojot publisko infrastruktūru trīs Amatas novada ciematos - Līvos, Ieriķos uz Zaubē - tādējādi, dodot vietējai sabiedrībai iespēju pievērsties veselīgam un aktīvam dzīvesveidam. Projekta ietvaros plānots izveidot smagatlētikas sporta zāli Zaubes pamatskolas telpās, kā arī izveidot ielu vingrotāju laukumus Līvos un Ieriķos. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 12202,55 eiro, no kurām Lauku atbalsta dienests līdzfinansē 10982,29 eiro un pašvaldības finansējums plānots 1220,26 eiro.

Projekta "Meža izziņas parka izveide Spārē" mērķis ir uzlabot pakalpojumu kvalitāti un pieejamību Spārē, veicinot sociālo integrāciju un sociālās spriedzes mazināšanos, harmoniju rodot meža izziņas parkā, kurā izprast un sajust dabu, kā arī iekļaut to mācību procesā. Projekta ietvaros tiks uzsākts darbs pie Spāres meža izziņas parka izveides, izbūvējot stāvlaukumu un serpentīna ceļu, kas ļaus cilvēkiem ar kustību traucējumiem ērti piekļūt Meža izziņas parkam un jau izveidotajam Rakstnieku parkam. Projektu nākotnē plānots turpināt, izveidojot terapeitiski sensitīvo taku, kurā cilvēki ar dažādiem funkcionāliem kustību traucējumiem un garīgās attīstības traucējumiem caur sajūtu elementiem varēs uzlabot savu veselības stāvokli. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 17120,00 eiro, no kurām Lauku atbalsta dienests līdzfinansē 15408,00 eiro un pašvaldības finansējums plānots 1712,00 eiro.

Projekta "Attīstošo materiālu iegāde Attīstības un bērnu pieskatīšanas centram Skujenē" mērķis ir pilnveidot sociālā atbalsta pakalpojumu piedāvājumu Skujenē, iegādājoties attīstošus materiālus, kas veicinās bērnu attīstību, koncentrēšanās spējas, patstāvību, uzmanības noturību un koordināciju. Projekta ietvaros tiks labiekārtotas bērnu pieskatīšanas telpas Skujenes pamatskolā, iegādātas attīstošās spēles un mācību materiāli, Montessori materiāli un bērnu pieskatīšanas vietai nepieciešamās mēbeles. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 6253,28 eiro, no kurām Lauku atbalsta dienests līdzfinansē 5627,95 eiro un pašvaldības finansējums plānots 625,33 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)