Banner 980x90

Amatas novadā izvietoto armijas poligonu paplašinās par 50 hektāriem

Rīga, 16.apr., LETA. Aizsardzības ministrija par 50 hektāriem plāno paplašināt Zemessardzes mācību poligonu Amatas novadā.

Nacionālo bruņoto spēku mācību centru, poligonu un šautuvju kapacitāte jau patlaban ir nepietiekama, lai nodrošinātu mācību procesu, tostarp apmācību šaut ar kaujas munīciju. Lai risinātu šo situāciju, ir nepieciešams veidot reģionos jaunas apmācību vietas, kā arī paplašināt un attīstīt jau esošās.

Aizsardzības ministrijas valdījumā atrodas aptuveni desmit hektārus liels nekustamais īpašums "Poligons" Amatas novada Drabešu pagastā. Šis nekustamais īpašums tiek izmantots kā atsevišķu militāro vienību lauku apmācību vieta. Nekustamajā īpašumā atrodas šautuve, kas aizņem 4,9 hektārus no teritorijas. Lai nodrošinātu atbilstošus drošības pasākumus, šautuves infrastruktūru nepieciešams attīstīt, tāpēc apmācību vieta ir jāpaplašina.

Lai nodrošinātu poligona attīstību, valdība šodien deva zaļo gaismu, lai valsts īpašumā Aizsardzības ministrijas valdījumā pārņemtu trīs nekustamos īpašumus ar kopējo platību 50,9 hektāri.

Valsts aizsardzības vajadzībām nekustamo īpašumu atsavināšanu pret atlīdzību paredzēts īstenot, pusēm labticīgi vienojoties par kompromisu un nosakot taisnīgu atlīdzību.

Izdevumus, kas saistīti ar nekustamo īpašumu pārņemšanu, Aizsardzības ministrija segs no saviem līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)