Banner 980x90

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi krāj pieredzi Nīderlandē un Dānijā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Janvāris Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā pagāja starptautiskā zīmē. 7.janvārī, septiņi Populārās un džeza mūzikas nodaļas audzēkņi, skolotāju Ināras Rubīnas un Toma Mikāla vadībā, skolas īstenotā Erasmus+ projekta "Radošie profesionāļi - profesionāļi bez robežām" ietvaros devās divu nedēļu praksē uz Groningenas pilsētu Nīderlandē, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Kā stāsta audzēkņi, brauciens bija ļoti vērtīgs un jauniem iespaidiem bagāts. Vērtīgu pieredzi projekta dalībnieki guva Prince Claus konservatorijā Groningenā, apmeklējot individuālas meistarklases pie augstskolas mācībspēkiem un vecāko kursu studentiem. Daudzi audzēkņi atzina, ka labprāt atgrieztos Groningenā, lai uzzinātu vairāk par studiju iespējām šajā konservatorijā.

Projekta grupa apmeklēja arī Roterdamas konservatoriju "Cdoarts" un Amsterdamas konservatoriju. Projekta grupa viesojās Nīderlandē laikā, kad Groningenā vairāku dienu garumā norisinājās viens no lielākajiem populārās mūzikas festivāliem pasaulē "Eurosonic", kura ietvaros audzēkņiem bija iespēja apmeklēt dažādu izpildītāju koncertus, kā, piemēram, EKKAH, Karavan u.c.

Roterdamā audzēkņiem bija iespējams apmeklēt arī džeza mūzikas izpildītāja Makaya Mccraven koncertu. Vēl audzēkņi praktizējās pie skolas sadarbības partnera mūzikas ierakstu studijā "Cantina records", kur iepazina Eiropas mūzikas tirgus darbības pamatprincipus, ieguva zināšanas mūzikas menedžmentā un mārketingā, organizējot savu koncertu Groningenā.No prakses brīvajā laikā audzēkņi apskatīja Groningenu, Roterdamu un Amsterdamu, apmeklēja Groningenas Modernās Mākslas muzeju un Martini torni, no kura paveras pilsētas panorāma.

Projekta dalībniekiem mobilitātes brauciens deva jaunas zināšanas un prasmes turpmākajam mācību procesam, kā arī neatsveramu citas valsts kultūras pieredzi un svešvalodu zināšanu pielietošanu praksē. Populārās un džeza mūzikas skolotājs Toms Mikāls, kurš vadīja audzēkņu grupu, atzīst, ka "brauciens audzēkņiem bija labs treniņš, kā reaģēt dažādās situācijās, gan sadzīviskās, gan profesionālās. Visi audzēkņi noteikti pēc brauciena ir kļuvuši patstāvīgāki un ir iemācījušies domāt kritiskāk, un, protams, ir apguvuši jaunas individuālās tehniskās iemaņas dziedāšanā un instrumentu spēlē, kā arī ansambļa saspēlē un improvizācijā".

Savukārt laikā no 15.janvāra līdz 23.janvārim skolas koklētāju ansamblis pedagogu Ilzes Žvartes un Ievas Lapšānes vadībā kopā ar Valmieras Mūzikas skolas audzēkņiem un pedagogiem devās uz Arhūsu, Dānijā, kur piedalījās projekta "Rethink Folk Music" nometnē. Brauciens tika īstenots Erasmus+ projekta ietvaros, kuru koordinē Skanderborgas Kultūras skola (Dānija).

Skolotāja Ilze Žvarte dalās iespaidos par braucienu: "Nedēļa pagāja ļoti intensīvā mēģinājumu un koncertu gaisotnē. Piedalījāmies vienlaicīgi divos pasākumos - apguvām dāņu tautas mūziku kopā ar dāņu studentiem un grupu D.U.K, kā arī gatavojām skaņdarbu kopā ar Arhūsas mūzikas skolas simfonisko orķestri. Tā bija fantastiska iespēja un pieredze. Daudzi no mums pirmo reizi uzstājās kā solisti simfoniskā orķestra pavadījumā. Arhūsa 2017.gadā ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, tādēļ piedalīties vienā no atklāšanas koncertiem bija liels gods."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)