Banner 980x90

Aizsardzības ministrs apmeklēs Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāziju

Raimonds Bergmanis/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Raimonds Bergmanis/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Ceturtdien, 17.novembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis apmeklēs Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāziju, kur vadīs lekciju skolēniem par valsts aizsardzību "Kā mēs sargājam Latviju?", pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Vita Briže. 

Lekcija notiks Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vadītā skolu projekta ietvaros, un tās laikā skolēni varēs uzzināt par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, jauno Valsts aizsardzības koncepciju un NATO Varšavas samita lēmumiem, karavīru rūpēm par vides aizsardzību Ādažu poligonā, kā arī aizsardzības nozares aktualitātēm un īstenotajiem projektiem. Tāpat ministrs ar skolēniem pārrunās jauniešu iespējas iesaistīties valsts aizsardzībā.

Lekcijā piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas Mācību daļas priekšnieks kapteinis Dainis Balodis, kas skolēniem pastāstīs par savu dienesta pieredzi.

Jau vairākus gadus Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem organizē lekcijas Latvijas skolās. Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari, Latvijas dalību NATO un kolektīvo aizsardzību, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)