Banner 980x90

VNĪ sāk Cēsu mūzikas vidusskolas pārbūves darbus un izskata vēl vairāku mūzikas skolu ēku attīstības scenārijus

Rīga, 19.jūn., LETA. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šonedēļ sākusi Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas Cēsīs, Lielā Kalēju ielā 4, pārbūves darbus, lai jauno mācību gadu skola sāktu mācību procesam atbilstošās mūsdienīgās telpās, aģentūru LETA informēja VNĪ.

Cēsu mūzikas vidusskolas pārbūves darbiem valdība 5.jūnijā nolēma novirzīt finansējumu 341 122 eiro apjomā, tādējādi dodot iespēju sākt skolas pirmās kārtas pārbūves darbus. Projektēšanas darbus veicis "Projektēšanas birojs Austrumi", piesaistot arhitektu Imantu Timermani. Celtniecības darbus īsteno SIA "Woltec" (Valmiera), bet būvuzraudzību - "Warss+" (Cēsis).

Pārbūves laikā iecerēts veikt skolas ēkas un tās sastāvā esošo būvju daļēju pārplānošanu un siltināšanu, fasāžu un iekšējās apdares atjaunošanu, kā arī iekšējo inženiertīklu pārbūvi.

Pārplānošanas rezultātā būs pieejami vairāk sanitārie mezgli, tiks uzlabota skaņas izolācija klasēs, tiks izveidota jauna, mūsdienīga apgaismošanas sistēma, uzlabota ventilācijas sistēma un sakārtota apkure. Tāpat tiks veikta arī kosmētiskā telpu apdare.

"Cēsu mūzikas vidusskolas atjaunošana ir viens no VNĪ uzsāktās pārmaiņu programmas "100 adreses Latvijas valsts simtgadei" objektiem, tādēļ esam gandarīti, ka tika rastas finansējuma iespējas un Cēsu novada skolēniem vēl šajā, valsts jubilejas gadā būs iespējams mācīties mūsdienīgā mācību vidē," atzina VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Savukārt Cēsu mūzikas vidusskolas direktors Vigo Račevskis vērtē, ka ar skolas pārbūvi tiek uzlabota ne vien mācību vide, bet arī sakārtota daļa no Cēsu vecpilsētas. "Skolas pārbūve ļaus paralēli mācību norisei daudz vērienīgāk rīkot konkursus, koncertus, seminārus, kā arī jaunus vaibstus iegūs neliela cēsnieku un tūristu iemīļotā vecpilsētas daļa," norādīja Račevskis.

Tāpat VNĪ īsteno Staņislava Broka Daugavpils mūzikas skolas energoefektivitātes paaugstināšanas projektu, lai uzlabotu skolas ēkas energosniegumu par 50% un izglītojamo mācību vides kvalitāti, kā arī samazinātu izdevumus par komunālajiem maksājumiem. Projekts 15.jūnijā saņēmis Centrālās finanšu un līgumu aģentūras apstiprinājumu par ERAF līdzekļu piešķiršanu 863 000 eiro apjomā, kā arī pagājušajā nedēļā tika piešķirti valsts budžeta līdzekļi 145 000 eiro apjomā. Šobrīd ir izsludināts konkurss projektēšanas darbiem un būvdarbiem. Ja viss noritēs raiti, nebūs pārsūdzību un tiks noslēgts līgums, projekta īstenošana varētu sākties šī gada otrajā pusē.

Vairāki potenciālie attīstības scenāriji un tiem nepieciešamais budžets izstrādāti arī bijušo Ventspils mūzikas vidusskolas ēku Kuģinieku ielā 2 un Pils ielā 38 attīstībai. Abām ēkām, kas atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Ventspils pilsētas vēsturiskais centrs" un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa "Ventspils senpilsēta" teritorijā, ir nepieciešama pilna renovācija, un to turpmākais liktenis ir atkarīgs no valsts noteiktām prioritātēm un iespējām iegūt restaurācijai nepieciešamo finansējumu aptuveni septiņu miljonu eiro apjomā. VNĪ ir veikusi dažādas pagaidu aktivitātes ēku stāvokļa uzlabošanai, kā arī paudusi gatavību četru gadu laikā pēc konceptuāla lēmuma pieņemšanas un finansējuma piešķiršanas ēkas restaurēt.

Pārmaiņu programmas "100 adreses Latvijas valsts simtgadei" ietvaros VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus vairāk nekā 135 miljonu eiro apjomā. VNĪ pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumu vairāk nekā 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ strādā 580 darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)