Banner 980x90

Vienotā klientu apkalpošanas centra izveidei Cēsīs piešķirs 45 638 eiro

Rīga, 13.nov., LETA. Lai Cēsīs nodrošinātu valsts un pašvaldību vienotā klientu apkalpošanas centra (VPVKAC) izveidi, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pašvaldībai piešķirs 45 638 eiro, šodien lēma valdība.

Kā skaidroja ministrija, lēmums par centra izveidi Cēsīs tiek skatīts atkārtoti, jo šī gada 21.februārī ministrija saņēma Cēsu novada pašvaldības pieteikumu dotācijas saņemšanai VPVKAC izveidei, taču komisija to izskatīja un lūdza pārskatīt valsts pārvaldes iestāžu izvietošanas iespējas centrā. VARAM norāda, ka vienlaikus pašvaldība darbu pie centra izveides tomēr uzsāka.

31.augustā Cēsu dome iesniegusi ministrijai vēstuli, apliecinot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Pārtikas un veterinārā dienesta gatavību organizēt Cēsu VPVKAC klientu apkalpošanu noteiktu reižu skaitu nedēļā. Vienlaikus, ņemot vērā, ka Cēsu novada pašvaldība darbu pie VPVKAC izveides uzsāka jau februārī, dome lūgusi attiecināt izdevumus VPVKAC izveidei no šī gada marta mēneša.

Izvērtējot pašvaldības iesniegumu, VARAM norāda, ka pašvaldība atbilst visiem izvirzītajiem kritērijiem un tai būtu nepieciešams piešķirt 45 638 eiro lielu finansējumu. 21 491 eiro no kopējām izveides un uzturēšanas izmaksām pašvaldība nodrošinās no sava budžeta.

Cēsu novada VPVKAC plānots izveidot Raunas ielā 4, pašvaldības ēkā, kurā izvietotas arī Cēsu novada pašvaldības struktūrvienības. Centra atvēršana plānota 16.novembrī.

Vienlaikus valdība apstiprinājusi Talsu VPVKAC izveidei paredzētā finansējuma pārdali uz 2019.gada budžetu, jo pašvaldība informējusi, ka centru atvērs tikai nākamgad.

Kopumā VPVKAC izveidei un uzturēšanai VARAM no valsts budžeta šogad tika piešķirti 940 394 eiro, no kuriem patlaban pieejami vēl 64 390 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)