Banner 980x90

Šadurskis: Skolu tīkla optimizācijas gaita būs atkarīga no dialoga ar pašvaldībām

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Skolu tīkla optimizācijai ir jānotiek, bet viss būs atkarīgs no dialoga ar pašvaldībām, šodien žurnālistiem atzina izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Viņš skaidroja, ka pašvaldības ir skolu īpašnieces un darba devējas skolotājiem, turpretī valsts ir tā, kas maksā algas. "Ja mums būs labi argumenti, kuros pašvaldības ieklausīsies, tad rezultāts būs," teica ministrs.

Šadurskis atgādināja, ka Izglītības un zinātnes ministrijai ir divi sociālie partneri - pašvaldības un arodbiedrība. "Bieži vien sociālajiem partneriem dažos jautājumos ir diametrāli pretēji skatījumi, tāpēc jāturpina strādāt trijatā, un ļaujiet man būt optimistam," piebilda Šadurskis.

Aicināts vērtēt pērn veiktās reformas izglītības jomā, ministrs norādīja, ka izdevies veikt plānotās reformas, tomēr laika limiti bijuši pārāk īsi. "Diskusijas bija daudz garākas un bieži vien arī neporduktīvas, kad diskusijas dalībnieki centās piemeklēt argumentus savam a priori formulētajam viedoklim," atzina Šadurskis.

Tajā pašā laikā ministrs pauda gandarījumu par pedagogu atalgojuma reformas sākšanu.

"Bija grūti un ir joprojām grūti saskaņot tālāko atalgojuma modeli. Ar Finanšu ministriju mums ir diskusijas par finanšu avotiem, bet ar arodbiedrību diskutējam par reformu ieviešanas tempu. Abi ir cieši saistīti jautājumi - ja nebūs finanšu avotu, nebūs tālāka pieauguma. Patlaban turpinām pēdējo saskaņošanas raundu un būsim gatavi iet uz Ministru kabinetu," norādīja izglītības un zinātnes ministrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)