Banner 980x90

Raiskuma internātpamatskolu pārdēvē par Aleksandra Bieziņa Raiskuma pamatskolu

Rīga, 8.apr., LETA. Raiskuma internātpamatskolu - rehabilitācijas centru no jaunā mācību gada sauks par Aleksandra Bieziņa Raiskuma pamatskolu, liecina Pārgaujas novada domes sēdes lēmums.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz Izglītības likuma pārejas noteikumu 60.punktu, kas nosaka ka terminu "internātskola" no Izglītības likuma izslēgs ar 2019.gada 1.augustu.

Izglītības iestādi sauks bērnu ķirurga profesora Bieziņa vārdā. Pēc viņa iniciatīvas 1957.gadā bijušās Meža skolas telpās Raiskuma muižā pirmo reizi valstī izveidoja speciālu skolu bērniem ar dažādiem kustību traucējumiem, bērniem, kas sirga ar bērnu trieku jeb poliomielītu.

Skola plāno saglabāt iepriekšējo darbības profilu, veikt nepieciešamās izmaiņas, atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas norādītajam, lai saglabātu valsts mērķdotāciju skolas izglītības programmu īstenošanai un uzturēšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)