Banner 980x90

Raiskuma ezerā "bļitkošanas" sacensībās piedalās septiņas sievietes

Katru gadu pirmajā marta sestdienā, Pārgaujas novada pašvaldība organizē zemledus makšķerēšanas sacensības, arī šosestdien uz Raiskuma ezera veiklību un veiksmi pārbaudīt bija ieradušies piecdesmit pieci zemledus makšķernieki, no kuriem septiņas bija sievietes, trīs bērni, četri jaunieši un četrdesmit viens vīrietis, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Pārgaujas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Vaido-Zālīte.

Loma guvums šai dienā nebija no lielākajiem, kopsummā vien 15,09 kg, bet visi ar sacensībām palika apmierināti, jo saulīte, līdzīgi kā iepriekšējā gada zemledus makšķerēšanas sacensību dienā, spīdēja spoži jo spoži. Šogad labāko rezultātu uzrādīja Pēteris Kalniņš, kura četru stundu guvums bija 1,34 kg. Pagājušogad notikušajās sacensībās kopā saķerti 26,033 kg, bet labākais rezultāts vienam makšķerniekam bija 2,380 kg.

Sacensību mazo lomu paši makšķernieki skaidroja dažādi. Kāds minēja, ka nav pareizais mēness stāvoklis, cits uzskatīja, ka neķeras, jo paredzama laikapstākļu maiņa.

Lai arī zemledus makšķerēšana vairāk asociējas ar vīriešu hobiju, lielu aktivitāti izrādījušas tieši daiļā dzimuma pārstāves. Šogad uz ledus kāpa septiņas sievietes un kā veiksmīgākā izrādījās Sandra Armfelde. Otro vietu ieguva ikgadējā sacensību dalībniece Lelde Pole, bet trešo vietu – Līga Medne.

Visu dāmu guvums atšķīrās vien par desmit gramiem.

Arī bērni šajā gadā izrādījuši lielāku aktivitāti makšķerēšanā, nekā citos gados. Pirmo vietu ieguva Sandis Valters, otro- nu jau vairāku gadu sacensību dalībnieks Artūrs Ozolzīle, kurš šogad bija nominēts arī kā jaunākais dalībnieks. Trešo vietu izcīnīja Rihards Rubīns.

Jauniešu grupā lielākais loms bija Dāvim Gustavam Šmitam, otrs lielākais- Elvijam Armfeldam un trešais- Pēterim Kalniņam.

Sīvākā cīņa un lielākā konkurence bija vīriešu starpā. Arī šogad veiksmīgākais izrādījās Pēteris Kalniņš, otrā vieta iegūta Mārtiņa Cekulam un trešā- Aldim Šmitam.

Neizpalika arī komandu vērtējumi. Pirmajā vietā ierindojās komanda "Saris", kuru pārstāvēja Mārtiņš Cekuls, Sandis Zeidenbergs un Normunds Bambis. Otrā vieta komandai "Ķer ar Piču" ar Pētera Kalnņa, Aiva Buovska un Jurģa Eihanbauma saķerto lomu. Trešā vieta komandai "Kaimiņi", kurā piedalījās Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents, Lelde Pole un Dāvis Gustavs Šmits. Pagājušā gada uzvarētāji – komanda "Četri runči" ierindojās piektajā vietā.

Kamēr notika rezultātu apkopošana, makšķerniekiem bija iespēja izmēģināt savu veiklību āliņģa urbšanā. Jāteic, ka izurbt piecus āliņģus bez apstājas, spēka pietika vien dažam. Labāko rezultātu uzrādīja Guntars Sniedzāns, izurbjot piecus āliņģus 44,81 sekundē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)