Banner 980x90

Noslēgts līgums par vecpilsētas ielu un ietvju kopšanas darbiem

Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Cēsu novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar SIA "Eco Baltia vide" par ielu un ietvju ikdienas kopšanas un uzturēšanas darbiem Cēsu vecpilsētā. Uzņēmums darbu sāks 2017.gada 11.janvārī un veiks ikdienas vecpilsētas ielu, ietvju un kāpņu kopšanas un uzturēšanas darbus visa gada garumā. Ziemā tiks veikti sniega un ledus tīrīšanas darbi. Savukārt citos gadalaikos - smilšu, lapu un citu piegružojumu noslaucīšana un savākšana.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, pieņemts lēmums noslēgt atsevišķu līgumu par ielu un ietvju tīrīšanu tieši vecpilsētā, jo nereti veidojas situācija, kad iedzīvotāji kādu apstākļu dēļ nav spējuši ietves notīrīt saviem spēkiem. Šī iemesla dēļ radās situācija, ka ietves netika tīrītas vienmērīgi, un tas traucēja gājēju pārvietošanos, kā arī bojāja kopējo vecpilsētas tēlu.

SIA "Eco Baltia vide" uzņemas veikt ikdienas piegružojuma noslaucīšanu, savākšanu un izvešanu katru dienu; ietvju regulāru attīrīšanu no aizauguma; sadzīves atkritumu, lapu, zaru u.c. savākšanu un izvešanu; operatīvu sniega un ledus tīrīšanu līdz cietajam segumam no ielas braucamās daļas, ietvēm, kāpnēm un iebrauktuvēm; apledojuma gadījumā kaisīt ielas ar maisījumu, kā arī kaisītās smilts slaucīšanu un aizvešanu pēc sniega nokušanas. Cēsu novada pašvaldība sekos līdzi līguma izpildei, rūpējoties, lai Cēsu iedzīvotājiem un viesiem būtu patīkama uzturēšanās Cēsu vecpilsētā.

Uzņēmumā kopjamās teritorijas Cēsīs ir: Rīgas, Baznīcas, Kases, Krišjāņa Valdemāra, Lielās Kalēju, Lielās Katrīnas, Lielās Līvu, Lielās Skolas, Mazās Kalēju, Mazās Katrīnas, Mazās Skolas, Pils, Pļavas, Podnieku, Torņa iela, kā arī Līvu un Pils laukums un Vaļņu ielas labās puses ietve.

Iepirkums izsludināts divās daļās – par Cēsu vecpilsētas ielu uzturēšanu un Cēsu ielu un Vaives ceļu sniega tīrīšanu. Līgums par Cēsu ielu un Vaives ceļu sniega tīrīšanu tika pārsūdzēts Iepirkumu uzraudzības birojā, kas liedza noslēgt jaunu līgumu par novada ielu kopšanu.

Patlaban sniega kopšanas darbus Cēsu novada ielās veic SIA "A.R.B." un pašvaldības tehnika. Piektdien, 13.janvārī, tiks saņemti rezultāti par pagaidu risinājumu uz trīs mēnešiem, pēc kā tiks slēgts līgums par Cēsu ielu un Vaives ceļu sniega tīrīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)