Banner 980x90

Nākamnedēļ sāks kursēt ekspress vilciens maršrutā Cēsis-Rīga-Cēsis

Rīga, 6.jūn., LETA. Svētdien, 9.jūnijā, stāsies spēkā vilcienu kustības vasaras sezonas saraksts, tostarp darba dienās tiks ieviests ekspress vilciena reiss maršrutā Cēsis-Rīga-Cēsis, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte.

Viņa informēja, ka vasaras sezonā vilcienu kustības sarakstā iekļauti papildvilcieni Jūrmalas un Saulkrastu virzienos. Turklāt visās piecās "Pasažieru vilciens" līnijās atsevišķiem reisiem ir mainīti vilcienu atiešanas un pienākšanas laiki.

Būtiskākais jauninājums ir vilcienu kustības pamatsarakstā iekļautais ekspress reiss maršrutā Cēsis-Rīga-Cēsis. Šis vilciens darbdienu rītos no Cēsīm aties plkst. 7.10, bet pēcpusdienās no Rīgas uz Cēsīm aties plkst.17.30. Pa ceļam vilciens pasažieru apmaiņu veiks tikai divās pieturvietās -  Zemitāni un Sigulda -, līdz ar to pasažieri ceļā pavadīs būtiski īsāku laiku, nekā ierasts.

"Pateicoties visu iesaistīto veiksmīgai sadarbībai, kā arī Cēsu pašvaldības neatlaidībai, no 10.jūnija darbdienu rītos Cēsu un Siguldas iedzīvotājiem būs iespēja ātri un ērti nokļūt galvaspilsētā ar pasažieru vilcienu, bet pēcpusdienās tikpat ātri atgriezties mājās. Jaunatklātajā vilciena reisā no Cēsīm līdz Rīgai ceļā pavadāmais laiks ir samazināts līdz vienai stundai un 15 minūtēm, kas ir līdz šim nepieredzēti īss laiks šajā maršrutā. "Pasažieru vilciens" ekpress reisiem nākotnē būs arvien lielāka loma iedzīvotāju mobilitātes jautājuma risināšanā, tādēļ mēs strādājam, lai apzinātu pasažieru vajadzības un arvien celtu sava pakalpojuma kvalitāti," sacīja "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

No 9.jūnija izmaiņas gaidāmas arī Madonas virziena vilcienu kursēšanas grafikā. Turpmāk no Madonas uz Rīgu varēs doties sestdienas rītā plkst.7.13 un svētdienas pēcpusdienā plkst.16.44, bet no Rīgas uz Madonu vilcieni kursēs piektdienās plkst.18.20 un svētdienās plkst.13.30.

Savukārt vilciens, kurš līdz šim katru dienu plkst.18.51 devās no Rīgas uz Pļaviņām, turpmāk kursēs līdz Krustpilij, kur tas pienāks plkst.20.50. Vienlaikus no 8.jūnija tiks atcelts brīvdienās norīkotais vilciens maršrutā Rīga-Krustpils ar atiešanas laiku plkst.8.21.

"Pasažieru vilciena" mājaslapā un mobilajās lietotnēs publicētais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas uz priekšu, jau ietver paredzētās izmaiņas.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)