Banner 980x90

Līgatnes novada iedzīvotājus aicina pieteikt idejas "LMT Latvijai" projektiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
"Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) projekta "LMT Latvijai" ietvaros līdz šim ir atbalstījis 145 iedzīvotāju iniciatīvas Latvijas reģionu attīstībai vairāk nekā 380 tūkstošu eiro apjomā. No šodienas, 13. februāra, LMT ciešā sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldību izsludina pieteikšanos konkursa jaunajam posmam. Interesenti aicināti pieteikt ieceres sava novada attīstībai, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Līgatnes novada pašvaldībā.

"Šogad cipars pieci LMT ir īpaši zīmīgs. Augot kopā ar mūsu valsti, atzīmējam jau 25.darbības gadu. Esam spēruši ievērojamu soli ceļā uz jaunās paaudzes 5G tīkla ieviešanu Latvijā. Savukārt projektu konkurss "LMT Latvijai" norisināsies jau piekto reizi, sniedzot reģionu iedzīvotājiem papildu impulsu ieceru īstenošanā. Apvienojot viedas tehnoloģijas, gudrus prātus un labas idejas, nostiprinām viedvalsts potenciālu, lai Latvija būtu labākā vieta, kur dzīvot un strādāt. Aicinām Līgatnes novada iedzīvotājus uzdrošināties piedalīties konkursā un kļūt par iedvesmojošiem darītājiem," uzsver LMT prezidents Juris Binde.

"Visvērtīgākie veikumi ir tie, kuru idejas un izpildījums nāk kā sabiedrības iniciatīva. Šī ir viena no iespējām, lai dzīvi darītu krāsaināku. Aicinu novada iedzīvotājus aktīvi izmantot šo iespēju un piedalīties konkursā," mudina Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins.

Lai piedalītos konkursā, līdz šī gada 7.martam ikviens Līgatnes novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona var iesniegt projekta pieteikumu. Projektu īstenošanai novadam kopumā paredzēts piešķirt astoņus tūkstošus eiro, katram projektam ir iespēja saņemt finansējumu vai līdzfinansējumu līdz 2000 eiro apmērā.

Ar detalizētiem konkursa noteikumiem iespējams iepazīties novada mājaslapā www.ligatne.lv, kā arī portālā www.lmt.lv/lmtlatvijai.

Projektu izvērtēšana norisināsies martā, savukārt balsot par tiem varēs martā un aprīlī. Pirmajā kārtā projektus vērtēs LMT un Līgatnes novada domes pārstāvju žūrija. Kā ierasts, otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteiks tikai paši iedzīvotāji, balsojot elektroniski vai aizpildot balsošanas anketas novada domē. LMT klientiem būs iespēja balsot arī ar īsziņas palīdzību.

Projekta "LMT Latvijai" mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši sekmējot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Kopš 2011. gada projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 145 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti visā Latvijā, kam LMT atvēlējis pāri par 380 tūkstošiem eiro.

Iepriekš projekti realizēti 31 Latvijas pilsētā un novadā - Alūksnes novadā, Balvu novadā, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Daugavpils novadā, Dobelē, Grobiņas novadā, Iecavā, Jelgavā, Jēkabpilī, Jēkabpils novadā, Krāslavas novadā, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Mārupes novadā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rojā, Saldū, Skrundā, Talsos, Tērvetes novadā, Tukumā, Valkā, Valmierā, Ventspilī un Ventspils novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)