Banner 980x90

Kanāda palielinās bruņoto spēku klātbūtni Latvijā

Rīga, 12.jūl., LETA. Saistībā ar lēmumu uz četriem gadiem pagarināt Ādažos izvietotā NATO bataljona vadību, Kanāda palielinās savu bruņoto spēku klātbūtni Latvijā, liecina Kanādas premjerministra Džastina Trudo biroja preses paziņojums.

Trudo vizītes laikā Latvijā paziņoja, ka Kanāda vēl uz četriem gadiem pagarinās Ādažos izvietotā NATO bataljona vadību, proti, no 2019.gada aprīļa līdz 2023.gada martam.

Paziņojumā norādīts, ka Kanāda turpinās vadīt daudznacionālo kaujas grupu Latvijā, kā arī palielinās Kanādas bruņoto spēku klātbūtni Latvijā no 455 līdz 540 karavīriem.

Kanādas klātbūtne Latvijā turpinās iekļaut arī gaisa telpas novērošanu, gaisa telpas kontrolēšanas darbu, apmācības un jūras operācijas, kā arī Latvijas teritorijā izvietotos sauszemes spēkus.

Vizītes laikā Trudo akcentēja, ka Kanāda nemainīs savu attieksmi pret Baltijas valstu drošību, tāpēc arī tiek vadīta NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Latvijā. Tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) pārrunāts jautājums par tālāku atbalstu šajā jomā, un Kanāda pagarinās savu misiju Latvijā, teica Kanādas premjers.

"Esam gatavi aizstāvēt mūsu sabiedrotos pasaules globālo draudu priekšā," norādīja Trudo, piebilstot, ka Kanāda aizstāvēs labāku, godīgāku un taisnīgāku pasauli.

Kučinskis atzina, ka šāds Kanādas lēmums - vēl uz četriem gadiem turpināt stiprināt drošību reģionā - ir lieliska dāvana Latvijas simtgadē. Kučinskis piebilda, ka tā ir iedzīvotāju būtiska vēlme - būt drošiem par savu valsti un aizsargātiem.

Latvijas Aizsardzības ministrijā aģentūrai LETA skaidroja, ka pašai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai atrašanās termiņš Latvijā nav noteikts. Tā Latvijā uzturēsies tik ilgi, cik nepieciešams, uzsvēra AM.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)