Banner 980x90

Kādas lelles šobrīd populāras mazo meiteņu vidū?

Lelles noteikti ierindojas meiteņu iemīļotāko rotaļlietu saraksta augšgalā – tā tas ir bijis gan iepriekšējos gadsimtos, gan mūsdienās. Atšķirība vienīgi ir tā, ka skaistas lelles garāk bija retas un dārgas rotaļlietas, ko meitene saņēma kā īpašu dāvanu, saudzēja un glabāja to gadu desmitiem, varbūt pat saglabāja saviem bērniem. 

Bet šodien lelles ir neiedomājami plašā izvēlē, tās arī ir pieejamās cenās, tāpēc droši var apgalvot, ka katras meitenes mājā ir vismaz viena lelle, bet parasti jau tās ir vairākās lelles, jo aktualitāte šajā ziņā mainās samērā ātri.

Kādas lelles tad šobrīd ir populāras bērnudārza un sākumskolas meiteņu vidū? Šī informācija būs noderīga, ja meklējat dāvanu meitenei vai vēlaties papildināt savas atvases rotaļlietu klāstu ar kādu jaunu un aktuālu lelli.

Lelles plašā izvēlē un katrai gaumei atradīsiet bērnu preču interneta veikalā "XS Rotaļlietas": https://www.xsrotallietas.lv/preces/lelles-aksesuari.html.

BARBIE – lelles, kas populāras jau 60 gadus
ASV uzņēmuma "Mattel" radītājai lellei Bārbijai jau ir 60 gadu. Šajā laikā Bārbija kļuvusi par populārāko lelli visā pasaulē, un ar to izaugušas tik daudzu paaudžu meitenes. Šobrīd BARBIE kolekcijās pieejamas lelles ar visdažādākajiem tērpiem un aksesuāriem. BARBIE moto ir: "Tu vari būt, kas vien vēlies!" Tāpēc šajā sērijā var izvēlēties visdažādāko profesiju Bārbijas, arī Bārbijas māsas un mīļoto puisi Kenu. Pieejams arī ļoti plašs aksesuāru klāsts, mājas, automašīnas un daudz kas cits.

Baby Born un citas "mazuļu" lelles
Visos laikos mazām meitenēm patikušas lelles, kas atgādina īstus zīdaiņus. Ja kādreiz izvēle šajā ziņā nebija pārāk plaša, tad tagad var iegādāties visdažādākās lelles, kas izskatās pēc īstiem mazuļiem. Ar šīm lellēm meitenes izspēlē mammas lomu, imitējot maza bērna aprūpi un sadzīvi. Mazulis tiek barots, ģērbs, vannots, vests pastaigās un auklēts. Ar šādu spēlēšanos meitenes atklāj un izvērš savu sievišķo būtību un arī mēģina kopēt savu mammu. 

Vienas no populārākajām šāda veida lellēm ir Baby Born, kas jau maksimāli pietuvinātas īstam mazulim un izveidotas kā interaktīvas lelles. Baby Born prot dzert, slapināt autiņbiksītēs, taisīt ciet acis. Lelli var likt vannoties un nolikt gulēt. Kā arī jaunākās Baby Born lelles ir īpaši mīkstas un lokanas, lai atgādinātu īstu mazuli. Arī šīm lellēm pieejami aksesuāri – drēbes, mēbeles, aprūpes lietas.

Disney princešu un multfilmu varoņu lelles
Protams, ka nozīmīga loma leļļu popularitātē ir arī kino industrijai, jo multfilmu aktualitāte ietekmē arī leļļu aktualitāti. Spilgts piemērs tam ir princešu un multfilmu varoņu lelles. Ja ir iznākusi jauna multfilma, tad skaidrs, ka veikalu plauktos būs šādas lelles un bērni tās vēlēsies. Nesen uz kino ekrāniem iznāca multfilma "Frozen 2", līdz ar to vienas no populārākajām šobrīd ir Elzas un Annas lelles dažādos dizainos. Tāpat nemainīgi populāras ir Disney princešu lelles – Sniegbaltīte, Pelnrušķīte, Ariela un citas.

L.O.L. kolekcionējamās lellītes
Jau pāris gadus novērojams L.O.L. lellīšu fenomens. Tās ir neliela izmēra kolekcionējamas lelles, kas atrodas bumbās vai kapsulās. Pērkot iepakojumu, nav zināms, kura no kolekcijas lellītēm tajā būs. Arī šīm lellītēm jau komplektā nāk dažādi aksesuāri un arī mīļdzīvnieki. L.O.L. lelles šobrīd ir tiešām iecienītas gan pirmsskolas, gan sākumskolas vecuma meiteņu vidū, tāpēc, ja meklējat aktuālu dāvanu meitenei, tad noteikti varat izvēlēties L.O.L. lelli. 

Neparastās lelles – Monster High, Enchantimals, My Little Pony
Domājot par lellēm, pirmās prātā nāk klasiskās un nevainojamās Bārbijas tipa lelles, bet pēdējos gados meiteņu mīlestību iekarojušas arī vairākas neparasto leļļu sērijas, kurās lelles ir ar savdabīgu izskatu un neatbilst ierastajiem skaistuma etaloniem. Tas ir ļoti būtiski, jo rotaļlietām vajadzētu parādīt dažādību un toleranci pret atšķirīgo. Populāra ir monstru leļļu sērija Monster High, mīlīgās Enchantimals dzīvniekmeitenes, kā arī jautrās My Little Pony meiteņu lelles. 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)