Banner 980x90

Kā pareizi jākopj mājas baseins?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Pēdējo gadu laikā gaisa termometra stabiņš krietni uzkarst, tādēļ privātmājās un dārziņos neatņemams ir piepūšams baseins. Tajā veldzēsies kā bērni, tā arī pieaugušie. Iepazīsties ar baseinu kopšanu un iegādājies jau šodien!

pH līmenis
Neitrāls pH līmenis baseinā ir 7.0. Nepiemērots pH ūdeni padara sārmainu un līdz ar to ūdens nav kristāldzidrs un arī kopšana ar hlora līdzekļiem nepalīdzēs. pH līmeņa noteikšanai izmanto testa plāksnītes, bet koriģēšanai - maisījumus, ko var iegādāties specializētos veikalos.

Baseina tips
Kopšana ir atkarīga no tā, kāds ir baseins:
• ar filtru;
• bez filtra.

Baseinu ar filtru ir salīdzinoši vieglāk kopt, jo sistēma pati cirkulēs ūdeni un attīrīs to no gružiem un baktērijām. Pirms sezonas pašu baseinu iztīri ar hlora šķīdumu, ko var iegādāties lielākajos saimniecības preču veikalos. Šo procesu vari atkārtot periodiski.

Piepūšamie baseini bez filtra
Arī piepūšamie baseini, kas ir ar mazu tilpumu, ir regulāri jātīra, lai ūdenī nevairotos nevēlami mikroorganismi. Maziem baseiniem ir vienkāršāk - pēc katras lietošanas reizes izlej ūdeni un pirms piepildīšanas izskalo ar hlora līdzekli.

Lieli baseini ar tilpumu virs 1000l
Lielajiem baseiniem ūdeni nemaina pēc katras peldēšanās reizes. Šādos gadījumos iegādājies hlora tabletes vai granulas, ko pievieno ūdeni. Vajadzīgo daudzumu izlasi uz iepakojuma!

Jākopj arī baseina materiāls, ne tikai ūdens
Ar laiku baseina materiāls kļūst netīrs, iekšpusē baseina sienām kļūstot zaļām. Ģenerālajā baseina tīrīšanā rūpīgi nomazgā arī malas ar mīkstu sūkli pat tad, ja tās izskatās šķietami tīras. Šo procedūru veic atkarībā no vajadzības, jo baseina tīrību ietekmē arī apkārtējā vide. Piemēram, zem kokiem nolikt baseins ātri vien kļūst netīrs, jo vējš tajā iepūš lapas, putekšņus un zariņus.

Piemājas baseina kopšana nemaz nav tik sarežģīta un laikietilpīga. Turklāt ūdens pelde patīkami veldzēs visu ģimeni karstās vasaras dienās.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Kur iegādāties baseinus?
Mūsdienu dzīves ritms maina arī iepirkšanās paradumus. Interneta veikali ir ērtākais veids, kā nopirkt mājoklim, atpūtai un hobijiem visu nepieciešamo. Viedveikals 1a.lv piedāvā:
• baseinus un to piederumus;
• batutus un citas atpūtas preces;
• dārza mēbeles, apgaismojumu, saulessargus;
• nojumes dārzam;
• grilus un piknika piederumus;
• dārza piederumus un elektropreces.

Šajā veikalā Tu atradīsi visu, kas vajadzīgs pilnvērtīgai vasarai. Ienāc www.1a.lv, iepērcies jebkurā sev ērtā mirklī un pasūti preces ar piegādi līdz pat sava nama durvīm!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)