Banner 980x90

Gaujas upē pie Carnikavas par pretlikumīgām darbībām aiztur licencētu nēģu zvejnieku

Rīga, 31.aug., LETA. Naktī uz piektdienu Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektori Gaujas upē pie Carnikavas aizturēja licencētu nēģu zvejnieku, kurš līdzās murdiem nelikumīgi bija ievietojis zivju tīklu, aģentūru LETA informēja VVD.

Ap plkst.2 naktī, pārbaudot Gaujas upi, inspektori konstatēja ievietotu zivju tīklu un nolēma gaidīt, kad pēc tā ieradīsies īpašnieks. Pēc divām stundām ieradās licencētais zvejnieks un ar airu laivu iebrauca upē, lai dotos uz vietu, kur bija ievietots tīkls.

Pēc tā izņemšanas zvejnieks devās atpakaļ krastā, kur arī tika pārtverts. Tīklā bija nozvejoti 23 plauži, viens asaris un viens taimiņš. Zivis bija dzīvas un tika atlaistas atpakaļ Gaujā.

Zvejnieks taisnojās, ka, pārbaudot nēģu murdu, tīklu nejauši uzķēris ar āķi, tādēļ nolēmis to izņemt. Inspektori gan bija novērojuši, ka patiesībā tīkls atradās apmēram 50 metru attālumā no bojām ar nēģu murdiem. Pēc VVD inspektoru novērotā, nēģu murdu zvejnieks nemaz nepārbaudīja.

Zvejniekam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nelikumīgi ievietotu zvejas tīklu. Privātpersonām par šādu pārkāpumu var tikt piemērots naudas sods no 280 līdz 700 eiro.

Kā ziņots, šodien no rīta VVD Lielrīgas RVP inspektors izņēma pretlikumīgi izvietotus tīklus arī Lielupē, kuros bija 44 dzīvas zivis. Šo tīklu īpašnieks gan netika atrasts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)