Banner 980x90

Dārzeņu pārstrādātājs "Kronis" nākamgad plāno sākt realizēt produkciju ārvalstu tirgos

Dārzeņu pārstrādātājs "Kronis" līdz ar jaunu ražošanas līniju iegādi nākamgad iecerējis audzēt ražošanas jaudas un sākt realizēt produkciju ārvalstu tirgos - Lietuvā un Igaunijā

Rīga, 28.okt., LETA. Dārzeņu pārstrādātājs "Kronis" līdz ar jaunu ražošanas līniju iegādi nākamgad iecerējis audzēt ražošanas jaudas un sākt realizēt produkciju ārvalstu tirgos - Lietuvā un Igaunijā, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Aivars Svarenieks. Uzņēmums šogad īstenojis projektu, kura rezultātā izlaistas trīs zupas jaunā iepakojumā - mīkstajās stāvpakās. Projekts ir īstenots ar Latvijas Pārtikas kompetences centra atbalstu, piesaistot Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzfinansējumu jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei pārtikas nozarē. Patlaban zupas ir pieejamas veikalos "Rimi", mazajos tirdzniecības tīklos, kā arī no novembra būs pieejamas tirdzniecības tīklā "Maxima". Svarenieks skaidroja, ka projektā stāvpaku automātiskās pildīšanas iekārta tika izmēģināta uz eksperimentālo laiku, bet tagad ar ES fondu atbalstu ir izsludināts iepirkums, lai iekārtu iegādātos patstāvīgai lietošanai. Izsludināti arī iepirkumi konkursi par vairāku citu tehnoloģisko iekārtu iegādi. Investīciju projektu "Kronis" plāno īstenot nākamā gada laikā.  Paredzams, ka projekta īstenošanas rezultātā mazliet varētu samazināties parastajās stikla burkās pildītas produkcijas pārdošanas apmērs vietējā tirgū. Vienlaikus uzņēmums prognozē pieaugošu pieprasījumu pēc produkcijas mīkstajās stāvpakās.  Svariensks pastāstīja, ka pagaidām nepietiekamu ražošanas jaudu dēļ visu saražoto "Kronis" realizē Latvijā. Taču tad, kad būs iegādātas jaunās ražošanas iekārtas, uzņēmumam būs iespēja palielināt ražošanas jaudas un sākt realizēt produktus ārvalstu tirgos. Produkciju jaunajā iepakojumā uzņēmums plāno sākt pārdot Lietuvā un Igaunijā.  "Domāju, ka nākošā gada decembrī varēsim sākt pārdošanu ārvalstu tirgos, jo spēsim nodrošināt tam nepieciešamo produkcijas daudzumu," lēsa Svarenieks. Dārzeņu pārstrādes uzņēmuma līdzīpašnieks norādīja, ka kopējais investīciju apmērus jauno iekārtu iegādē, pārsniegs 200 000 eiro.  LETA jau ziņoja, ka "Kronis" Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā ir izsludinājis iepirkumu konkursus par autoklāva - sterilizatora, stāvpaku automātiskās pildīšanas iekārtas, dārzeņu griezēja un pildīšanas iekārtu ar apsaisti iegādi. Visas tehnoloģiskās iekārtas plānots iegādāties, piesaistot finansējumu ES Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam. Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Kronis" 2018.gadā strādāja ar 2,513 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,6% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 26 490 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. SIA "Kronis" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 678 198 eiro. Kompānijas lielākie īpašnieki ir Jānis Āboliņš (52,21%) un Aivars Svarenieks (40,04%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)