Banner 980x90

Cēsu novada pašvaldība 2017.gadā īstenos vairākus nozīmīgus projektus

Foto: Cesis24.lv
Foto: Cesis24.lv
Cēsu novada pašvaldība apkopojusi svarīgākos darbus, kas paveicami 2017.gadā. Piemēram, šogad tiks sākta dienesta viesnīcas izbūve Saules ielā, Stacijas laukuma rekonstrukcija, kā arī Pastariņa sākumskolas un Cēsu Izstāžu nama siltināšana, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Kārlis Pots.

Cēsu novada pašvaldība šogad iecerējusi veikt vairākas rekonstrukcijas. Rekonstruēs Rīgas ielu no Kases ielas līdz Rožu laukumam. Pilsētas galvenā iela un viens no galvenajiem vecpilsētas ansambļa elementiem piedzīvos pozitīvas pārmaiņas, iegūstot ērtākas ietves un sakārtotu segumu.

Tāpat cēsniekus šogad sagaida stadiona rekonstrukcijas pirmās kārtas pabeigšana - pilsētas iedzīvotāji un viesi šo objektu pelnījuši jau sen, un ir pacietīgi gaidījuši. Šīs būs nozīmīgākās pārmaiņas, kopš oriģinālā stadiona uzbūvēšanas, sportiskajiem cēsniekiem sniedzot iespēju sportot vairākās aktivitāšu zonās ar modernu un ērtu infrastruktūru.

Pērn ņemts vērā iedzīvotāju viedoklis, pārstrādājot Stacijas laukuma rekonstrukcijas projektu. Rekonstrukciju plānots sākt realizēt šogad, iezīmējot vēl vienu sakoptu un sakārtotu zonu Cēsu centrā.

Paredzēta arī Sv.Jāņa baznīcas rekonstrukcijas uzsākšana. Vienam no Cēsu ikoniskākajiem objektiem - 732 gadus vecajai Sv.Jāņa baznīcai - tiks nostiprinātas pamatu konstrukcijas un veikta vispārēja rekonstrukcija, lai veiksmīgi saglabātu to nākamajām paaudzēm.

Cēsis kļūs arī drošākas - šogad plānota apļveida krustojuma izbūve Valmieras un Dzintara ielu krustojumā, kas ir viens no bīstamākajiem pilsētā.

Lai padarītu apkaimi pievilcīgāku, saudzētu iedzīvotāju auto un samazinātu putekļu rašanos notiks arī Saulrītu, Peldu un Klints ielu atjaunošana, Lielās Kalēju ielas rekonstrukcijas pabeigšana, kā arī vēl vairāku grants ielu divkāršā virsmas apstrāde. Tāpat gaidāma arī Veismaņu ceļa rekonstrukcijas projekta izstrāde un būvdarbu veikšana Vaives pagastā.

Plānota arī jaunu objektu izveide un esošo uzlabošana. Šogad paredzēta Zinātnes centra "Z(in)oo" attīstīšana un jaunu centra telpu projektēšana, kā arī vienotā valsts un pašvaldības apkalpošanas centra izveide Cēsu novada pašvaldības ēkā Bērzaines ielā 5 - cēsnieki vairumu sev interesējošos pakalpojumus varēs saņemt vienuviet. Savukārt Saules ielā 23 norisināsies dienesta viesnīcas izbūve, lai radītu mājīgus un patīkamus apstākļus Cēsu izglītības iestāžu audzēkņiem.

2017.gads iezīmēsies arī ar Cēsīm un cēsniekiem nozīmīgu sabiedrisko ēku energoefektivitātes celšanu - Pastariņa sākumskola un Cēsu Izstāžu nams šogad piedzīvos siltināšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)