Banner 980x90

Žagarkalna apgrozījums atgriezies pirmskrīzes līmenī

Žagarkalnam šī sezona bijusi ļoti veiksmīga, un apgrozījums atgriezies pirmskrīzes līmenī, vēsta laikraksts "Druva".

Apmeklētāju skaita ziņā sezona bijusi ļoti veiksmīga. Šogad vairāk kļuvis slēpotāju gan kalnu trasēs, gan distanču slēpošanā. Kalna īpašnieks Juris Žagars laikrakstam norāda, ka vairāk bijis arī ārzemnieku: "Apgrozījuma apjomā esam atgriezušies pirmskrīzes laikā. Tā ir laba ziņa, kas ļauj secināt, ka ekonomiskā krīze daļai iedzīvotāju beigusies, jo uz kalnu brauc vidēji turīgais slānis un turīgāki. Šāda ziema dod nopietnas nākotnes cerības. Pierādās, ka šis bizness nav viegls, bet ir rentabls. Protams, ir kritumi, cēlumi, bet kopumā tas izlīdzinās. Un tie, kuri pārdzīvo kritumus, sagaida arī kāpumus. Zināms pienesums no kalnu slēpošanas kompleksa ir visām Cēsīm, citiem uzņēmējiem."

Arī slēpošanas-biatlona komplekss "Priekuļi" par klientu trūkumu nevar sūdzēties. Trases apsaimniekotājs Gunārs Dumbris norāda, ka arvien vairāk distancēs sastopamas ģimenes ar bērniem, kas liecina, ka vecāki rūpējas par mazo fiziskām aktivitātēm: "Slēpo daudz cilvēku labākajos gados un vecāki ar bērniem, diemžēl maz redzam jauniešus, ja neskaita tos, kuri trenējas sporta skolā. Taču kopumā interese par distanču slēpošanu palielinās, regulāri atbrauc tādi, kuri grib apgūt slēpošanas iemaņas. Bet vēl ir kur tiekties, jo līdz Igaunijas masveidībai tālu."

"Druva" ziņo, ka abos slēpošanas kompleksos norāda, ka sniegs trasēs vēl būs pietiekami ilgi, iespējams, līdz pat maijam, cits jautājums, vai būs gribētāji slēpot. Šajā ziemā viņi izlepuši, slēpojuši pa labu sniegu, tādēļ pa slapju vairs negribēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)