Banner 980x90

Web dizains mūsdienīgai ideju realizācijai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmo iespaidu par ikvienu zīmolu, preci vai pakalpojumu sniedz tā vizuālais noformējums. Mūsdienās uzņēmumi arvien vairāk strādā pie sava tēla, īpaši digitālajā vidē, tādēļ Web dizains ir neiztrūkstoša daļa no veiksmīgas idejas realizācijas. 

Kas ir Web dizains? 
Web dizains ir visdažādāko projektu vizuālā realizēšana digitālajā vidē, izmantojot īpašas lietojumprogrammas. Web risinājumu izstrādi, piemēram, mājaslapu izveidi, kā arī citu ideju realizāciju veic Web dizaina speciālists jeb Web dizainers. 

Uzzini, kas nepieciešams, lai kļūtu par Web dizaina speciālistu
Web dizainers apvieno divas svarīgākās īpašības – māksliniecisko talantu un tehniskās zināšanas. Tādēļ, pirmkārt, Tev ir jābūt radošam cilvēkam un jārūpējas, lai darbs būtu ne tikai gaumīgs un vizuāli baudāms, bet arī skaidri paustu idejas pamatvērtības. Otrkārt, lai varētu profesionāli darboties ar virtuālajām tehnoloģijām, ir nepieciešamas specifiskas iemaņas. Lai Tu varētu veidot karjeru kā Web dizaina speciālists, profesionālās izglītības iestāde Latvijas Tālmācības profesionālais centrs (LTPC) piedāvā apgūt profesiju programmā "Multimediju dizains". Multimediju dizaina kursi sevī ietver
- mākslas un dizaina vēsture;
- izpildījuma tehnikas vizuālajā mākslā;
- skaņu un mūzikas teorija;
- projekta vadība;
- multimediju tehnoloģijas un digitālais dizains;
- Web tehnoloģijas un Web dizains;
- darba vides aizsardzība un ergonomika;
- uzņēmējdarbības un ekonomikas pamati.

Kļūšanu par Web dizaina speciālistu Tu vari apvienot ar citām brīvā laika un darba aktivitātēm, jo LTPC piedāvā apgūt profesiju tālmācībā, pielāgojot Tev ieskaišu kārtošanas grafiku. 

Multimediju dizainera iemaņas un karjeras iespējas
Šīs profesijas pārstāvji ir pieprasīti, tādēļ Tavas darba iespējas būs plašas. Tu varēsi nodarboties ar mājaslapu izstrādāšanu, kļūt par sarežģītu tehnisko iekārtu projektētāju digitālajā vidē, kā arī modelēt apģērbu vai veidot interjeru. Web dizianeri arī ir tie, kuri palīdz žurnāliem un citiem izdevumiem iegūt savu formu, pirms tie nonāk lasītāju rokās. Kā Web dizainers Tu savu mākslinieka garu varēsi izpaust gan privātos uzņēmumos, gan valsts un pašvaldību iestādēs. Vari kļūt arī par individuālo komersantu un savu darba režīmu noteikt pats. Pēc profesijas apguves Tu spēsi pārvaldīt tādas programmas kā
- Adobe Photoshop;
- Adobe Illustrator;
- Adobe Indesign;
- Adobe Creative Cloud;
- Windows Movie Maker;
- Notepad++;
- Firebug;
- GIMP;
- Microsoft WebMatrix profile;
- HTML – Kit;
- Microsoft Expression u.c.

Mācības ilgs 15 mēnešus, kas noslēgsies ar kvalifikācijas eksāmenu. Pēc teorijas kursa sekmīgas apgūšanas 240 stundas Tu pavadīsi kvalifikācijas praksē. Ja vēlies kļūt par pieprasītu speciālistu, ienāc ltpc.lv un piesakies studijām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)