Banner 980x90

"Vispasaules Cēsnieku dienas" piedāvā teju simts pasākumus

Pirmdien, 21.jūlijā sākās "Vispasaules Cēsnieku dienas". Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja idejas autors un organizators Aigars Strauss, kopumā nedēļas ietvaros norisināsies teju 100 pasākumi.
Cēsu novada pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs stāsta: "Šī nedēļa solās būs ļoti bagāta ar pasākumiem. Centīsimies risināt dažādus reemigrācijas problēmas, piemēram, latviešu valodas apguvi reemigrācijas bērniem. Pagājušā gadā, kad Aigars Strauss mani uzrunāja ar šo ideju, tas viss man patika. Ideja bija ļoti plaša, bet tagad tiks īstenotas konkrētas lietas."

Ievadot cēsniekiem veltīto nedēļu, pilsētas Centrālajā bibliotēkā norisinājās izstādes "Cēsnieki pasaulē" atklāšana.

Šonedēļ pilsētā ieradušies vairāki cēsnieki, kas dzīvo un strādā ārzemēs, lai dalītos savās idejās un veicinātu pilsētas attīstību.

Cēsu Valsts ģimnāzijas absolvents Dāvis Rozītis jau vairākus gadus dzīvo Amerikā, studē un nodarbojas ar basketbolu, viņš stāsta: "Šodien, kad no rīta pulcējāmies baznīcā, man prātā ienāca vecas, bet labas dziesmas vārdi - mazs bij tēva novadiņš, uz pasaules mēroga diženi turējās. Ceru, ka šī nedēļa mums visiem būs veiksmīga un iedvesmojoša."

"Vispasaules Cēsnieku dienas" projekta pamata ideja ir risināt  reemigrācijas problēmas un uzrunāt cilvēkus, kas dzīvo ārzemēs - vai nu mācās vai strādā. "Tie ir cilvēki, kam Cēsis izsauc kādas emocijas, mēs vēlamies šos cilvēkus savest kopā, lai radītu lieliskas idejas pilsētas un novada attīstībai," stāsta Aigars Strauss stāsta.

Šī mērķa sasniegšanai Cēsu pilsētas dome pasākuma kopuma "Vispasaules Cēsnieku dienas" ietvaros rīko vērienīgu konferenci "Cēsnieki Pasaulē", kas norisināsies trešdien, 23.jūlijā. Tās mērķis ir nodrošināt efektīvāku saikni ar novadniekiem ārzemēs.

Lai to īstenotu, konferences laikā spriedīs par reālistiskiem modeļiem, risinājumiem, instrumentiem un labās prakses piemēriem.

Savukārt piektdien, 25.jūlijā pilsētas dome rīkos akciju "Investīciju iespēju busiņš". Akcijas ietvaros Cēsīs kursēs autobuss, kas apmeklēs visus potenciālos investīciju objektus. Tās būs industriālās teritorijas, veikalu telpas, ražošanas telpas u.c. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)