Banner 980x90

"Vinda" Cēsīs izbūvējusi attīrīšanas iekārtas un ūdens atdzelžotavu

Piektdien 11.martā pašvaldības ūdenssaimniecības uzņēmums "Vinda" rīkoju starptautisku konferenci par Ziemeļvalstu finansiālo ieguldījumu infrastruktūras attīstības projektos. "Vinda" noslēdza Latvijā pirmo sadarbības līgumu ar Ziemeļvalstu vides finanšu korporāciju ( NEFCO). Tā ietvaros ir uzbūvētas attīrīšanas iekārtas, ūdens atdzelžotava, veikta uzņēmuma modernizācija, un, kas svarīgi, "Vinda" noteiktajos termiņos atmaksāja NEFCO aizdevumu un izpildīja visas līguma saistības. Tāpēc, atklājot konferenci, SIA  "Vinda" valdes priekšsēdētājs Varis Ādamsons varēja teikt – "Pēdējā laikā Latvijā vairāk ierasts runāt par to, kas nav izdarīts vai izdarīts slikti. Man ir prieks atklāt konferenci, kurā runāsim par to, kas ir paveikts un paveikts labi."

Konferencē piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis. Savā uzrunā viņš uzteica Ziemeļvalstu lielo ieguldījumu Latvijas ūdenssaimniecības sakārtošanā, attīrīšanas iekārtu būvniecībā. Tas bija kopīgs darbs, lai pasargātu Baltijas jūru no piesārņojuma. Ministrs atzīmēja to, ka sadarbības projektu īstenošana bija ļoti laba skola Latvijas speciālistiem un pateicoties šai pieredzei mūsu valstī tagad ir moderni, labi pārvaldīti un atraktīvi ūdenssaimniecības uzņēmumi. Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders pateicās "Vinda" kolektīvam un sadarbības partneriem par paveikto Cēsu ūdenssaimniecības attīstībā. Viņš akcentēja "Vindas" pakalpojumu kvalitāti un prasmi uzklausīt klientus, ko novērtē arī novada iedzīvotāji.

Ziemeļvalstu partneri ar smaidu atcerējās pirmos braucienus uz Latviju un Cēsīm pirms 20 gadiem. Dažam pat bija jāizprasa sievas atļauja, lai dotos uz šo tolaik nevienam nezināmo zemi. Viņi atzīmēja lielās pārvērtības, ko Latvija piedzīvojusi 20 gados un piezīmēja, ka pirmo reizi uz Cēsīm brauca ar lielām bažām, bet tagad to dara ar prieku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)