Banner 980x90

"Vienotība" Cēsīs: esam apvienojuši pieredzi ar jauno cilvēku uzņēmību

Viens no sarakstiem, kas Cēsu novadā pašvaldību vēlēšanās cīnīsies par vietām domē, ir partijas "Vienotība" saraksts. Kā savu plusu partija min līdzšinējo politisko pieredzi un to, ka, veidojot sarakstu, izdevies apvienot pieredzi ar jauno cilvēku uzņēmību, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja partijas "Vienotība" saraksta pirmais numurs Cēsu novadā Jānis Rozenbergs.

Cēsu novadā partijas "Vienotība" sarakstā esat pirmais numurs. Kādēļ šāda izvēle?


Pašvaldībā sāku strādāt 23 gadu vecumā un divpadsmit gadu laikā ir izdevies izaugt no speciālista par mēra vietnieku. Esmu iepazinis gan strādāšanu ar projektiem attīstības nodaļā, gan bijis izpilddirektors. Kā mēra vietnieks esmu ieguvis arī vērā ņemamu pieredzi politisko jautājumu risināšanā. Varu apgalvot, ka drēbe man ir zināma, tāpēc nav nepieciešams laiks, lai iepazītu vidi un pienākumus. Tā vietā varu uzreiz ķerties pie darbiem. Esmu arī gana jauns un enerģijas pilns, lai iesaistītos Cēsu sociālajā dzīvē ar skatu un domām par nākotni.

Pastāstiet, lūdzu, kas "Vienotību" atšķir no citiem politiskajiem spēkiem? Kāpēc tieši par "Vienotības" sarakstu vēlētājam vajadzētu atdot savu balsi?


Galvenokārt politiskā pieredze - mūsu komandā ietilpst četri šī sasaukuma deputāti, kā arī Priekuļu novada domes pārstāvis, līdz ar to esam apvienojuši pieredzi ar jauno cilvēku uzņēmību. Mūsu sarakstā ir pārstāvētas dažādas vecuma grupas, ar cilvēkiem, kuri ir savas nozares profesionāļi, tāpēc programmā izvietojām tās lietas, kuru izpildi tiešām varam solīt.

Cik lielu atbalstu cerat gūt vēlēšanās?

Būsim ļoti pateicīgi par katru vēlētāju nodoto balsi mums, mūsu programmai, idejām un vīzijai. Ar vislielāko atbildību strādāsim pie jebkāda iznākuma.

Ko saredzat kā būtiskākos konkurentus? Kāpēc?


Mēs nemeklējam konkurentus, bet sadarbības partnerus. Konkurēšana neveicina ideju realizāciju, tāpēc kopīga mērķa vārdā ar produktīvu un vienotu darbu būsim gatavi sadarboties ar visiem.

Partijas priekšvēlēšanu programmā minēts, ka, lai mazinātu cēsnieku maksājumus par siltumu atbalstīsiet siltumapgādes modernizācijas projektus un turpināsiet finansiāli atbalstīt daudzdzīvokļu māju siltināšanu. Kādas šobrīd ir galvenās problēmas šajā sfērā?

Daudzdzīvokļu māju siltināšana, ja tiek izmantoti Eiropas Savienības līdzekļi ir viena no iniciatīvām, kurai pašvaldība ir veltījusi nedalītu uzmanību jau iepriekšējos gados. Man ir patiess prieks, ka cēsnieki to sāk novērtēt arvien vairāk, kas ir novedis pie fakta - Cēsis ir viena no vadošajām pilsētām māju siltināšanā. Noteikti plānojam un atbalstām arī tālāku finansiālu iesaistīšanos šajā jautājumā.

Būtisks solis ir sperts līdz ar centrālās biomasas katlu mājas nodošanu ekspluatācijā, tādējādi ļaujot samazināt siltuma tarifu par 17%, kas trīsistabu dzīvoklim aukstajos mēnešos var sasniegt aptuveni 25 latu ekonomiju. Cēsu siltumtīkliem ir arī tālāki plāni attiecībā uz siltuma apgādes modernizāciju, piemēram, plānota Viestura ielas katlu mājas pāreja uz biomasu, "neredzīgo" kvartāla pieslēgšana pilsētas siltumam, kā arī tālāka siltumtrašu nomaiņa, ļaujot samazināt siltuma zudumus.

Tāpat programmā minēts, ka, lai radītu jaunas darbavietas, turpināsiet darbu pie investīciju piesaistes novadam, radot jaunus uzņēmumus, veicinot jaunas uzņēmējdarbības ieceres, kā arī atbalstot esošos uzņēmumus. Kas šajā jautājumā darīts līdz šim? Vai turpmāko darbu saredzēt vieglu/grūtu? Kāpēc?

Pašvaldībā jau aptuveni deviņus mēnešus strādā speciālists, kurš nodarbojas ar investīciju piesaisti. Ir apkopota informācija par investīcijām teritorijām un būvēm, kā rezultātā ir palīdzēts jau vairākiem uzņēmējiem, turklāt ir iegūts skaidrs plāns par uzņēmējdarbībai nepieciešamās infrastruktūras uzlabošanu nākamajos gados.

Nozīmīgu lomu uzņēmējiem "spēlēs" Cēsu profesionālās vidusskolas modernizācija, sagatavojot speciālistus elektrības, galdniecības, namdaru un citās specialitātēs. Vērā ņemama ir arī privātiniciatīva Cēsīs veidot krājaizdevu sabiedrību ar mērķi atbalstīt mazos biznesus.

Kopumā investīciju piesaiste ir sūrs un grūts ilgtermiņa darbs, kurā ļoti būtiski ir personīgie kontakti un veiksme, turklāt, manuprāt, lielu lomu jaunu uzņēmēju piesaistei Cēsīm spēlē tieši pilsētas vadītājs.

Turpinot par jaunu darbavietu radīšanu, pagājušajā vasarā es personīgi runāju ar Ekonomikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju par nepieciešamām investīcijām uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībai, kas ir veiksmīgi saklausīts un nākamajā plānošanas periodā šādi līdzekļi tiks rasti. Pašvaldība jau šobrīd ir sniegusi savu redzējumu par teritoriju attīstību Cēsu novadā, un 10 miljoni latu ir tas finansējums, kas tiks investēts neatkarīgi no politiskās pārstāvniecības pašvaldībā.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā deputātu kandidātu sarakstu līderus un aicina viņus pastāstīt par sava pārstāvētā politiskā spēka iecerēm, atšķirīgo no citiem sarakstiem un saviem plāniem kopumā.

Cesis24.lv jau vēstīja, ka Cēsu novadā sarakstus iesniedza "Centriskā partija Latvija Zemnieku savienība", "Vidzemes partija", "Latvijas Zaļā partija", politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotība".

Tāpat Cesis24.lv jau vēstīja, ka trešdien, 29.maijā, pirmajā dienā, kad bija iespējams nobalsot iepriekš, Cēsu novadā nobalsoja 193 vēlētāji, kas ir 1,3% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)