Banner 980x90

Vienkoču parkā aizvadīta gadskārtējā Uguns Nakts

Anita Gušča/ Cesis24.lv
Anita Gušča/ Cesis24.lv
Kā jau katru gadu ierasts, oktobra pirmajā sestdienā Vienkoču parkā notika gadskārtējā Uguns Nakts, kas ir gaismas un noskaņu vakars, kura mērķis ir vienu īso rudens dienu padarīt ilgāk gaišu, dot iespēju uzlādēt sevi ar sveču gaismu un siltumu ziemas tumšajam periodam, lai būtu vieglāk sagaidīt pavasari.

Šogad Uguns Nakts laikā darbojās dažādas amatnieku darbnīcas un citas aktivitātes, kur katram bijas iespēja iesaistīties un līdzdarboties. Tāpat bija iespēja izdejoties senos latvju dančus un darboties senā dzīvesstila darbnīcā, vērot kalēja amata prasmi. Dzīvo masku darbnīcā tika dota iespēja pārvērsties par meža spoku, bet Zāļu sievas namiņā notika nākotnes izzināšana pēc rūnu zīmēm. Lāpu darbnīcā katrs varēja izgatavot pats savu lāpu.

Vakara gaitā notika vēl daudzas citas aktivitātes - gaismu meža iedegšana, tradicionālais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām, veidojot šķietami nebeidzamo uguns čūsku. Lāpu gājiena noslēgumā notika uguns žonglieru šovs un ugunskura iedegšana. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)