Banner 980x90

Vidzemes mūzikas un kultūras centram Spāru svētki

Ceturtdien, 6. jūnijā, Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestra pavadībā notika "Vidzemes mūzikas un kultūras centra" lielās skatītāju zāles spāru svētki, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību praktikante Kristīne Guļa.

Spāru svētki ir sena tradīcija, saskaņā ar kuru piecu dienu laikā jāizpērk jaunās ēkas "kronis" - vainags un ar šo uzdevumu tika galā Cēsu novada pašvaldības priekšsēdētājs Gints Šķenders, kurš vainagu pats arī nocēla.

Priekšsēdētājs savā runā atzīmēja, ka labi redzams veikto darbu rezultāts un pateicās celtniekiem, projektētājiem, tehniskajiem uzraugiem, Kultūras ministrijai un Valsts reģionālās attīstības aģentūrai par veikumu.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras diraktore Solvita Zvidriņa pavēstīja, ka Vidzemes mūzikas un kultūras centrs ir viens no projektiem, kuriem tiek veltīta liela uzmanība un priecājās, ka Cēsis domā gan par infrakstuktūru, gan par to, kā cilvēkiem šeit labāk dzīvot, attīstot garīgumu.

Līdz ar spāru svētkiem simboliski ir pabeigti apjomīgākie koncertzāles būvniecības darbi. Pēc jumta montāžas pabeigšanas varēs uzsākt iekšdarbus arī skatītāju zāles korpusā.

Jau ziņots, ka Cēsu kultūras centru pārbūvēs par mūsdienīgu, daudzfunkcionālu akustisko koncertzāli ar 800 sēdvietām, mācību telpām A.Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņiem, mēģinājumu telpām Vidzemes kamerorķestrim, amatiermākslas kolektīviem, mūzikas bibliotēkai. Projektā paredzēta arī mākslas galerija, kafejnīca, biroju telpas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)