Banner 980x90

Vidzemes koncertzāles projekts ievērojami sadārdzināsies

Saistībā ar izmaiņām projekta plānā projekts "Vidzemes mūzikas un kultūras centra izveide" sadārdzināsies par aptuveni 200 000 līdz 300 000 latu, taču precīzu summas pieaugumu patlaban vēl nav iespējams noteikt, aģentūru LETA informēja Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders.

Ceturtdien novada domes sēdē topošās koncertzāles projekta vadītājs Juris Žagars deputātus informēja par sadārdzinājumiem projektā, kas saistīti ar koncertzāles būvi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Cēsu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Saulīte, Žagars sēdes dalībniekus informējis, ka patlaban ir radušās bažas, ka koncertzālei varētu būt grūtības ar noslogojumu, ja tā būtu tikai akustiskā koncertzāle, tāpēc lietderīgāk būtu paplašināt zāles funkcijas, piemērojot to arī teātra izrādēm, taču šī jaunā funkcija saistās ar papildu izdevumiem - kulisēm, priekškariem un citiem elementiem.

Arī Šķenders aģentūrai LETA atklāja, ka ideja par teātra iespējām ir atbalstāma. "Koncertzāle būs vēl nebijis projekts Cēsīs, kurā galu galā arī tiks tērēti pamatīgi līdzekļi, un par tādu summu būtu grēks neizmantot visas iespējas, ko skatuve un ēkas telpas vispār var sniegt. Tāpēc, es domāju, ir pareizi, ka, pamainot projekta prasības, skatuve būs piemērota arī teātra uzvedumiem," sacīja Cēsu mērs.
Tāpat ir iecere kultūras centrā izveidot kinozāli. Kā domes sēdē skaidrojis Žagars, kinozāles tehniku - projektoru - būs iespējams nodrošināt, iekļaujot to koncertzāles kopējā tehniskajā aprīkojumā, savukārt papildu izdevumi būs nepieciešami zāles un podestu izveidei.

Kopējās izmaksas, ko radīs izmaiņas projektā, vēl tiks precizētas un par tām atkārtoti spriedīs un lems domes sēdēs, aģentūrai LETA paskaidroja Saulīte.

LETA jau ziņoja, ka 2010.gadā 2010.gada 5.augustā Cēsu novada domes sēdē deputāti atbalstīja ieceri ņemt ilgtermiņa aizņēmumu Vidzemes Mūzikas un kultūras centra izveidei. Deputāti nolēma ņemt aizņēmumu no Valsts kases 6 905 160 latu apmērā Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Daudzfunkcionālā centra "Vidzemes mūzikas un kultūras centrs" izveide" realizācijai. Aizņēmumu paredzēts izņemt pa daļām.

2011.gada jūnijā vecā Kultūras centra ērģeļu zālē Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders un akciju sabiedrības (AS) "UPB" prezidents Uldis Pīlēns parakstīja līgumu par Cēsu kultūras centra rekonstrukcijas būvdarbu veikšanu. Līguma summa tobrīd bija 7 887 937 lati ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Jau ziņots, ka Cēsu kultūras centru pārbūvēs par mūsdienīgu, daudzfunkcionālu akustisko koncertzāli ar 800 sēdvietām, mācību telpām A.Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņiem, mēģinājumu telpām Vidzemes kamerorķestrim, amatiermākslas kolektīviem, mūzikas bibliotēkai. Projektā paredzēta arī mākslas galerija, kafejnīca, biroju telpas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)