Banner 980x90

Vidzemē viesojas nodarbinātības eksperti no Itālijas

Valmiera, 24.marts, LETA. Šonedēļ Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) rīkotās vizītes laikā Latvijā viesojās nodarbinātības jomas eksperti no Pjemontas reģiona Itālijā, lai iepazītos ar dažādu organizāciju pieredzi un metodēm nodarbinātības veicināšanā jauniešu un sieviešu vidū, aģentūrai LETA pavēstīja VPR pārstāvis Jānis Rubulis.

Valmierā eksperti no Itālijas uzklausīja Nodarbinātības valsts aģentūras prezentāciju par nodarbinātības tendencēm valstī, bet pēc tam devās vizītēs uz dažādām organizācijām un uzņēmumiem. Valmierā viesi apmeklēja Valmieras Tehnikumu, profesionālo web pakalpojumu sniedzēju "Wunder Latvia" un Valmieras novada fondu.

Cēsu pusē Itālijas eksperti tikās ar Cēsu novada pašvaldības Sociālo dienestu un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, tāpat arī apmeklēja Koprades māju "Skola6". Rīgā nodarbinātības ekspertus uzņēma Latvijas Darba devēju konfederācija, Sabiedrības integrācijas fonds un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Vidzemes un Latvijas organizācijas iepazīstināja Itālijas speciālistus ar mūsu valstī īstenotajiem projektiem jauniešu nodarbinātībai, tāpat liela uzmanība tika pievērsta profesionālajai, tostarp duālajai, izglītībai, apmācībām, vienādu iespēju nodrošināšanai un iesaistes veicināšanai. Vizītes temati un diskusijas tika organizētas, koncentrējoties uz jauniešu un sieviešu nodarbinātības veicināšanu.

Ņemot vērā, ka Itālijā bezdarba un nodarbinātības rādītāji ir krietni sliktāki nekā Latvijā, itāļu viesi ar lielu interesi iepazinās ar metodēm un aktivitātēm, kas šajā jomā tiek īstenotas Latvijā. Dalībnieki uzsvēra, ka novērojuši, ka Latvijas iestādes un organizācijas darbojas ar diezgan inovatīvu pieeju, meklējot dažādus labākos problēmu risinājumus. Turpretim Itālijā eksperti drīzāk strādājot diezgan tradicionālā veidā, pamatojoties uz gadu desmitiem senām iestrādnēm, daudz kūtrāk iekļaujot jaunas pieejas savā darbā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)