Banner 980x90

Vidzemē jaunieša vadīts auto apdzīvotā vietā traucies ar 137 km/h ātrumu

Rīga, 21.maijs, LETA. Pagājušās nedēļas piektdienā Vidzemē kāda jaunieša vadīts auto apdzīvotā vietā traucies ar ātrumu 137 kilometri stundā (km/h), aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

17.maijā Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa patrulpolicijas ekipāža Vecpiebalgā autoceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona 49.kilometrā pamanīja automašīnu "Audi A4 Avant", kas apdzīvotā vietā traucās ievērojamā ātrumā.

Pārbaudot radara mērījumu, tika konstatēts, ka automašīna vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, traucās ar 137 km/h lielu ātrumu. Automašīna nekavējoties tika apturēta. Pie auto stūres sēdēja 2000.gadā dzimis vīrietis, kurš policistiem skaidrojis, ka braucis tik ātri, jo vēlējies pārbaudīt savu auto, kurš esot tikko pēc remonta, un šādā veidā viņš testējis, vai ar auto viss kārtībā, stāstīja Vaskāne.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, vadītājam par pārsniegto braukšanas ātrumu draud naudas sods no 540 līdz 680 eiro un auto vadītāja tiesību atņemšana uz vienu gadu.

Tajā pašā dienā Jaunpiebalgā pa Gaujas ielu kāds 1988.gadā dzimis autovadītājs vadīja automašīnu "VW Polo" ar ātrumu 102 km/h, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Autovadītājs uz darbu steidzās ar firmas auto. Šoferim gada laikā noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli, no tiem viens par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Šajā gadījumā autovadītājam draud naudas sods no 240 līdz 320 eiro.

Savukārt Amatas novadā Drabešu pagastā autoceļa Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža 71.kilometrā virzienā uz Igaunijas robežu kāds "BMW" autovadītājs ārpus apdzīvotas vietas traucies ar ātrumu 150 km/h, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h. Vadītājam par šo pārkāpumu jāšķiras no vadītāja apliecības uz trijiem mēnešiem un jāmaksā naudas sods no 240 līdz 320 eiro.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)