Banner 980x90

Vents turpinās vadīt Pārgaujas novadu - papildināts

Plkst.16.38 ziņa papildināta sākot no piektās rindkopas

Pārgaujas novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē otrdien par novada domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais novada pašvaldības vadītājs Hardijs Vents, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Pārgaujas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Vaido-Zālīte.

"Par Ventu domes priekšsēdētāja amatā nobalsoja seši no deviņiem domes deputātiem, savukārt par otru kandidātu - Māri Šķesteri, nobalsoja trīs deputāti," informē pašvaldības pārstāve.

Vaido-Zālīte norāda, ka domes priekšsēdētāja vietnieka amatā atkārtoti ievēlēts Imants Kalniņš, bet izpilddirektores amatā darbu turpinās Maruta Drubiņa.

Domes jaunā sasaukuma pirmā sēdē notika Stalbē. Sēdi apmeklēja visi deviņi domes deputāti.

Pārgaujas novada pašvaldībā darbu turpinās trīs pastāvīgās komitejas ar sekojošiem sastāviem:
* Finanšu pastāvīgā komiteja:
Priekšsēdētājs: Hardijs Vents
Locekļi: Imants Kalniņš, Jānis Plūme, Māris Šķesters, Alfs Lapsiņš.

* Attīstības un tautsaimniecības komiteja 
Priekšsēdētājs: Rudīte Vasile
Locekļi: Jānis Plūme, Hardijs Vents, Juris Leimanis.

* Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu pastāvīgā komiteja
Priekšsēdētājs: Normunds Ruķis
Locekļi: Juris Leimanis, Nauris Reinhards, Imants Kalniņš".

"Šajās pašvaldību vēlēšanās ievēlēti seši deputāti, kuri darbu turpinās no iepriekšējā sasaukuma, kā arī trīs jauni deputāti. Māris Šķesters un Normunds Ruķis jau guvuši iepriekšējo pieredzi pašvaldības darbā, savukārt Nauris Reinhards to varēs izzināt no jauna," informē pašvaldības pārstāve.

Cesis24.lv jau vēstīja, ka Pārgaujas novadā pašvaldību vēlēšanās 55,18% jeb 1082 vēlētāju atbalstu ieguvusi partija "Vienoti novadam", tādējādi iegūstot piecas deputātu vietas jaunajā domes sasaukumā.

Nākamais sekotājs ir "Neatkarīgie kandidāti", kas divas deputātu vietas ieguvuši pateicoties 397 jeb 20,24% vēlētāju atbalstam. Pa vienai vietai domē būs "3 x 3" un "Novada balsij". "3 x 3" saņēmusi 108 velētāju jeb 5,51% atbalstu, "Novada balss" - 262 jeb 13,36% vēlētāju atbalstu.

Tāpat Cesis24.lv jau vēstīja, ka Pārgaujas novadā pašvaldību vēlēšanās nobalsojis 1961 iedzīvotājs, kas ir 56,01% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)