Banner 980x90

Vējonis: Latvijas pamatinteresēs ir būt daļai no ES kodola

Rīga, 8.sept., LETA. Latvijai ir būtiski piedalīties diskusijās par Eiropas Savienības (ES) nākotni, jo Latvijas pamatinteresēs ir būt daļai no Eiropas Savienības (ES) kodola, uzņemot Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentu Valdi Dombrovski un viņa komandu Rīgas pilī, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā liecina Valsts prezidenta kancelejas sniegtā informācija, Valsts prezidents uzsvēra, ka ir uzsākts darbs, lai ES būtu vienotāka un rīcībspējīgāka drošības un aizsardzības jomā. Tāpat svarīgi, lai ES darbība papildinātu NATO, kurai ir neaizstājama loma militārajā aizsardzībā.

Savukārt ES ir daudz vairāk instrumentu citās jomās, it īpaši attiecībā uz hibrīdajiem draudiem. Centieni uzlabot Eiropas aizsardzības koordināciju, jo īpaši tehnoloģiju un iepirkumu jomā, ir vērtējami atzinīgi, uzskata Vējonis.

"Šobrīd notiek aktīva ES dalībvalstu diskusija par tālākajiem ES attīstības virzieniem. Tas ir tikai dabiski, ka dažas valstis vēlas ciešāk sadarboties noteiktos jautājumos. Tajā pašā laikā ir svarīgi, lai šī sadarbība būtu atvērta visām ES dalībvalstīm," teica Valsts prezidents.

Vējonis apliecināja, ka Latvija atbalsta tālākus pasākumus, lai palielinātu eirozonas stabilitāti un konverģenci, kā arī ir gatava apspriest jaunas idejas un priekšlikumus attiecībā uz Ekonomikas un monetārās savienības padziļināšanu. "Mums svarīgākie atslēgvārdi ir konverģence un kohēzija, ko mēs vēlamies redzēt visās jomās - vienotais tirgus, tostarp digitālais vienotais tirgus, enerģētika, transports un ES sociālā dimensija. Mēs vēlamies redzēt līdzsvarotu ES attīstību, kuru neapdraud dalījuma līnijas un dažādi dalībvalstu attīstības līmeņi," teica Valsts prezidents.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)