Banner 980x90

Veicot siltumtrašu atjaunošanu, Cēsīs samazinās siltuma zudumus

Rīga, 9.janv., LETA. Cēsīs šogad turpināsies siltumtrašu atjaunošana, lai samazinātu siltuma zudumus un uzlabotu pārvades sistēmas drošību, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pērn rudenī pabeigta siltumtīklu pārbūves pirmā kārta Viestura ielas kvartālā, kur nomainītas vecās kanāla tipa caurules uz jaunām rūpnieciski izolētām caurulēm, bet šogad paredzēts veikt siltumtīklu pārbūves otro kārtu Viestura ielas kvartālā un pirmo kārtu Leona Paegles ielā.

Pārbūves laikā paredzēta veco kanāla tipa cauruļu nomaiņa ar jaunām rūpnieciski izolētām caurulēm.

SIA "Cēsu siltumtīkli" un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra 2018.gada oktobrī noslēdza līgumu par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Siltumtīklu pārbūve Viestura ielas kvartālā un Leona Paegles ielas kvartālā, Cēsīs" īstenošanu.

Projekta mērķis ir paaugstināt centralizētās siltumapgādes sistēmas energoefektivitāti. Aizstājot vecos kanāla tipa cauruļvadus ar rūpnieciski izolētām caurulēm, tiks samazināti siltuma zudumi pārvades sistēmā un līdz ar to arī samazināsies oglekļa dioksīda emisijas, skaidroja pašvaldībā.

Projekts tiek līdzfinansēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda un kopējās tā finansējums ir 543 787 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)